Fina riblja juha je ukusan obrok koji je idealan za sve koji vole morske plodove. Ova juha sadrži mnoge hranjive sastojke poput proteina, omega-3 masnih kiselina i vitamina. Za pripremu ove fine riblje juhe, trebat će vam sljedeći sastojci:
- 500 g ribe (po mogućnosti bijeli fileti)
- 1 luk, sjeckani
- 2 mrkve, sjeckane
- 2 stabljike celera, sjeckane
- 3 češnja češnjaka, sjeckana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice sušenog timijana
- 1/2 žličice sušenog bosiljka
- 1 limun, narezan na kriške
- 2 litre vode
Kada pripremate finu riblju juhu najprije u velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte povrće oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak, sol, papar, timijan i bosiljak. Dinstajte još jednu minutu. Dodajte ribu, limunove kriške i vodu u lonac.
Nakon toga dovedite finu riblju juhu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Skinite juhu s vatre i pustite da se malo ohladi. Procijedite juhu kroz cjedilo u drugi lonac. Uklonite kožu i kosti iz ribe. Narežite meso na manje komade. Vratite ribu u juhu i zagrijte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Fina riblja juha već je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!