Fina hrana za kipuće ljeto: povrtna paella koju će obožavati čak i klinci
Mirisi paelle krase Španjolsku još od 19. stoljeća, a postala je zaštitni znak španjolske gastronomije. Ova delicija može se raditi na bezbroj načina pa tako u restoranima diljem zemlje možete isprobati paellu sa škampima, mesnu paellu ili onu koja kombinira i mesto i morske plodove.
Međutim, to nisu lagana jela koja bi godila našim organizmima za vrijeme kipućih temperatura koje su zahvatile čitavu Europu. Trebamo tražiti hranu bogatu vodom, bez masnih umaka i jakih začina, a upravo to predstavlja povrtna paella koju će čak i vaša djeca obožavati bez obzira na povrće.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Broj osoba: 2
Za finu paellu će vam trebati
maslinovo ulje
luk
češnjak
Od povrća koristite:
litra povrtnog temeljca
100 grama graška
1 crvena paprika i 1 žuta paprika
200 grama riže za paellu
100 grama gljiva
3 rajčice
Za jedinstveni okus koristit ćete:
1 žličica dimljene paprike
2 žličice crvene paprike
2 prstohvata šafrana
peršin
limun
Zagrijte dvije žlice ulja u velikoj tavi za paellu i dodajte luk i češnjak. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, dok ne puste miris i aromu. Dodajte paprike, rižu, gljive, rajčice i šafran.
Dodajte 3/4 povrtnog temeljca i dodajte sol i papar po želji. Pustite da sve to krčka na srednoj vatri, a po potrebi dodajte malo vode, ako smatrate da treba.
Dok se paella kuha, kuhajte grašak tri minuta, a zatim ga stavite posudu s hladnom vodom. Nakon 30 minuta kuhanja, provjerite je li riža gotova. Ako paella još 'pliva' u malo vode, pojačajte vatru kako bi isparila. Dodajte grašak i sve zajedno kuhajte još nekoliko minuta.
Pustite da odstoji 2 minute i onda dodajte začine i kriške limuna.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
403 Forbidden