Muškantna tikva s pancetom i tjesteninom
Sastojci:
- 60 g pancete
- 3 glavice ljutike
- ½ svježeg crvenog čilija
- 650 g tikve, oguljene i nasjeckane
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 600 ml povrtnog temeljca
- 400 g tjestenine penne
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- 10 g parmezana
(Foto: Pixabay)
Priprema:
1. Sitno nasjeckajte pancetu, ljutiku i čili, a zatim tikvu narežite na kockice od 1 cm.
2. Zagrijte 4 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte pancetu i pržite 1 minutu, a zatim umiješajte listiće ljutike, čilija i ružmarina. Kuhajte još 2 do 3 minute te dodajte tikvu i povrtni temeljac. Kada dođe do vrenja, pirjajte 20 minuta ili dok tikva ne omekša i smanji se količina tekućine.
3. U međuvremenu, kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ju ne skuhate al dente. Ocijedite tjesteninu i sačuvajte dio tekućine. Zatim tjesteninu lagano pomiješajte u umak. Nježno miješajte i dodajte još malo tekućine od tjestenine i kuhajte još dvije minute dok se okusi ne pomiješaju. Umiješajte sitno naribani parmezan i servirajte toplo. Prema želji dodajte parmezan prije posluživanja.
Dobar tek!