Dva slasna recepta za tjesteninu s tikvom butternut
Muškantna tikva s pancetom i tjesteninom
Sastojci:
60 g pancete
3 glavice ljutike
½ svježeg crvenog čilija
650 g tikve, oguljene i nasjeckane
ekstra djevičansko maslinovo ulje
2 grančice svježeg ružmarina
600 ml povrtnog temeljca
400 g tjestenine penne
morska sol
svježe mljeveni crni papar
10 g parmezana
Okusi ljeta: Najjednostavniji recepti s tikvicama za prste polizati
Priprema:
1. Sitno nasjeckajte pancetu, ljutiku i čili, a zatim tikvu narežite na kockice od 1 cm.
2. Zagrijte 4 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte pancetu i pržite 1 minutu, a zatim umiješajte listiće ljutike, čilija i ružmarina. Kuhajte još 2 do 3 minute te dodajte tikvu i povrtni temeljac. Kada dođe do vrenja, pirjajte 20 minuta ili dok tikva ne omekša i smanji se količina tekućine.
3. U međuvremenu, kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ju ne skuhate al dente. Ocijedite tjesteninu i sačuvajte dio tekućine. Zatim tjesteninu lagano pomiješajte u umak. Nježno miješajte i dodajte još malo tekućine od tjestenine i kuhajte još dvije minute dok se okusi ne pomiješaju. Umiješajte sitno naribani parmezan i servirajte toplo. Prema želji dodajte parmezan prije posluživanja.
Dobar tek!
Genijalni recept za keto čokoladni namaz zbog kojeg se nećete osjećati kao da ste na dijeti
Tjestenina s muškatnom tikvom i kozjim sirom
Sastojci:
900 grama tikve butternut, oguljene, očišćene i izrezane na kockice
1 luk, narezan na komadiće
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni crni papar
1 kilogram penne tjestenine
1 šalica kozjeg sira, drobljeni
1 šalica grubo nasjeckanih oraha, tostiranih
1 pakirana šalica nasjeckanog svježeg lišća bosiljka
1/3 šalice sitno naribanog parmezana
(
Ljetni popečci od krumpira, tikvica i tune koje će svi obožavati
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Papir za pečenje stavite u lim i lagano polijte biljnim uljem.
2. Pomiješajte tikvu i luk te stavite u lim za pečenje. Lagano polijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pecite oko 40 do 45 minuta dok povrće ne dobije zlatnu boju i bude pečeno. Dok se tikva i luk hlade, skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i ostavite oko 2 šalice vode od tjestenine.
3. U veću zdjelu stavite tjesteninu, kozji sir i 1 šalicu vode. Miješajte dok se sir ne rastopi i stvori kremasti umak. Dodajte u smjesu tikvu i luk, orahe i bosiljak. Dobro posolite i začinite paprom, po ukusu. Na kraju dodajte parmezan i poslužite.
Dobar tek!