Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
jesenski okusi /

Dva slasna recepta za tjesteninu s tikvom butternut

Jesen nam stiže na vrata, a s njom stižu i novi okusi u kuhinji. Donosimo vam dva odlična recepta za butternut tikvu ili muškatnu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove recepte

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Muškantna tikva s pancetom i tjesteninom

Sastojci: 

60 g pancete

3 glavice ljutike

½ svježeg crvenog čilija

650 g tikve, oguljene i nasjeckane

ekstra djevičansko maslinovo ulje

2 grančice svježeg ružmarina

600 ml povrtnog temeljca

400 g tjestenine penne

morska sol

svježe mljeveni crni papar

10 g parmezana

(Foto: Pixabay)

Okusi ljeta: Najjednostavniji recepti s tikvicama za prste polizati

Priprema: 

1. Sitno nasjeckajte pancetu, ljutiku i čili, a zatim tikvu narežite na kockice od 1 cm.

2. Zagrijte 4 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte pancetu i pržite 1 minutu, a zatim umiješajte listiće ljutike, čilija i ružmarina. Kuhajte još 2 do 3 minute te dodajte tikvu i povrtni temeljac. Kada dođe do vrenja, pirjajte 20 minuta ili dok tikva ne omekša i smanji se količina tekućine.

3. U međuvremenu, kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ju ne skuhate al dente. Ocijedite tjesteninu i sačuvajte dio tekućine. Zatim tjesteninu lagano pomiješajte u umak. Nježno miješajte i dodajte još malo tekućine od tjestenine i kuhajte još dvije minute dok se okusi ne pomiješaju. Umiješajte sitno naribani parmezan i servirajte toplo. Prema želji dodajte parmezan prije posluživanja. 

Dobar tek!

Genijalni recept za keto čokoladni namaz zbog kojeg se nećete osjećati kao da ste na dijeti

Tjestenina s muškatnom tikvom i kozjim sirom

Sastojci: 

900 grama tikve butternut, oguljene, očišćene i izrezane na kockice

1 luk, narezan na komadiće

maslinovo ulje

sol i svježe mljeveni crni papar

1 kilogram penne tjestenine

1 šalica kozjeg sira, drobljeni

1 šalica grubo nasjeckanih oraha, tostiranih

1 pakirana šalica nasjeckanog svježeg lišća bosiljka

1/3 šalice sitno naribanog parmezana

(Foto: Profimedia)

Ljetni popečci od krumpira, tikvica i tune koje će svi obožavati

Priprema: 

 1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Papir za pečenje stavite u lim i lagano polijte biljnim uljem. 

2. Pomiješajte tikvu i luk te stavite u lim za pečenje. Lagano polijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pecite oko 40 do 45 minuta dok povrće ne dobije zlatnu boju i bude pečeno. Dok se tikva i luk hlade, skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i ostavite oko 2 šalice vode od tjestenine. 

3. U veću zdjelu stavite tjesteninu, kozji sir i 1 šalicu vode. Miješajte dok se sir ne rastopi i stvori kremasti umak. Dodajte u smjesu tikvu i luk, orahe i bosiljak. Dobro posolite i začinite paprom, po ukusu. Na kraju dodajte parmezan i poslužite.

Dobar tek!

Za kraj ljeta: Ukusni recepti s omiljenim tikvicama

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike