Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
ljepotice na vašem stolu /

Dotjerane poput Parižanki, mirisne pečene jabuke s "beretkicama" učinit će advent nezaboravnim

Često se ljepota krije u jednostavnosti, a može li jednostavnije od šake oraha, jabuke i meda? Kad zamirišu iz vaše pećnice, a potom očaraju na tanjuru, ni Coco Chanel im ne bi našla zamjerke

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sastojci za četiri osobe

4 kisele jabuke

orasi, grožđice

4 žlice meda

žlica ruma

Postupak

Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva.

Jabuke dobro operite, odsijecite im gornji dio (koji će nam poslužiti kako kapica), izvadite im jezgru uz pomoć nožića i čajne žličice te pritom pazite da im ne probušite dno.

Pomiješajte med i cimet, a orahe usitnite u mužaru. Smjesom oraha, grožđica, meda i cimeta napunite jabuke, nataknite im odsječene vrhove s petiljkom koji neodoljivo podsjećjaju na beretkice,  poredajte ih u pleh i poprskajte rumom.

Tako "dotjerane" i "namirisane" jabuke stavite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 20-ak minuta te pustite da se ohlade. 

Možete ih servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Jamčimo vam da će ljepotom zasjeniti adventski vjenčić na vašem stolu, a osim izgledom, očarat će vas mirsom i okusom. 

P.S. Bilo bi dobro da u pećnicu, ispod pleha s jabukama, stavite pleh s vodom koja će isparavati i spriječiti da se jabuke jako smežuraju. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike