Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Domaći njoki /

Kako jednostavno i brzo pripremiti originalne domaće njoke

Domaći njoki mogu se pripremiti korištenjem vode i brašna, ta verzija njoka popularna je u južnoj Italiji. Donosimo vam recept za pripremu domaćih njoka

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ukoliko volite tvrđe njoke ovaj domaći njoki od brašna i vode su idealni za vas. Za pripremu domaćih njoka potrebne su:

3 šalice brašna

voda

sol

maslinovo ulje.

Domaći njoki, upute za pripremu:

Domaći njoki pripremaju se na način da se u posudu doda brašno, prstohvat soli, 1 žličica ekstradjevičanskog maslinovog ulja. U tu smjesu polako dodajete toplu vodu i mijesite tako dugo dok je tijesto meko bez da se lijepi za prste.

Nakon toga tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite nekoliko minuta dok se sastojci ne prožmu i tijesto postane homogeno.

Ostavite da stoji 20-30 minuta i pokrijte krpom. Tijesto rukama formirajte u duge tanke trake te nožem narežite na manje dijelove.

Zatim u loncu zagrijte vodu do vrenja, posolite te se tada dodaju domaći njoki i kuhaju tako dugo dok ne isplivaju na površinu vode, tada ih ocijedite.

Domaći njoki se mogu servirati uz razna jela, no najčešće se poslužuju uz umak od rajčice s mozzarellom i bosiljkom, ili u klasičnom raguu ili raguu od kobasica.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike