Domaći njoki / Kako jednostavno i brzo pripremiti originalne domaće njoke

Image
Foto: Pixabay

Domaći njoki mogu se pripremiti korištenjem vode i brašna, ta verzija njoka popularna je u južnoj Italiji. Donosimo vam recept za pripremu domaćih njoka

29.10.2021.
10:25
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko volite tvrđe njoke ovaj domaći njoki od brašna i vode su idealni za vas. Za pripremu domaćih njoka potrebne su:

  • 3 šalice brašna
  • voda
  • sol
  • maslinovo ulje.

Domaći njoki, upute za pripremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći njoki pripremaju se na način da se u posudu doda brašno, prstohvat soli, 1 žličica ekstradjevičanskog maslinovog ulja. U tu smjesu polako dodajete toplu vodu i mijesite tako dugo dok je tijesto meko bez da se lijepi za prste.

Nakon toga tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite nekoliko minuta dok se sastojci ne prožmu i tijesto postane homogeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite da stoji 20-30 minuta i pokrijte krpom. Tijesto rukama formirajte u duge tanke trake te nožem narežite na manje dijelove.

Zatim u loncu zagrijte vodu do vrenja, posolite te se tada dodaju domaći njoki i kuhaju tako dugo dok ne isplivaju na površinu vode, tada ih ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći njoki se mogu servirati uz razna jela, no najčešće se poslužuju uz umak od rajčice s mozzarellom i bosiljkom, ili u klasičnom raguu ili raguu od kobasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo