Domaći njoki /

Kako jednostavno i brzo pripremiti originalne domaće njoke

Image
Foto: Pixabay

Domaći njoki mogu se pripremiti korištenjem vode i brašna, ta verzija njoka popularna je u južnoj Italiji. Donosimo vam recept za pripremu domaćih njoka

29.10.2021.
10:25
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko volite tvrđe njoke ovaj domaći njoki od brašna i vode su idealni za vas. Za pripremu domaćih njoka potrebne su:

  • 3 šalice brašna
  • voda
  • sol
  • maslinovo ulje.

Domaći njoki, upute za pripremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći njoki pripremaju se na način da se u posudu doda brašno, prstohvat soli, 1 žličica ekstradjevičanskog maslinovog ulja. U tu smjesu polako dodajete toplu vodu i mijesite tako dugo dok je tijesto meko bez da se lijepi za prste.

Nakon toga tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite nekoliko minuta dok se sastojci ne prožmu i tijesto postane homogeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite da stoji 20-30 minuta i pokrijte krpom. Tijesto rukama formirajte u duge tanke trake te nožem narežite na manje dijelove.

Zatim u loncu zagrijte vodu do vrenja, posolite te se tada dodaju domaći njoki i kuhaju tako dugo dok ne isplivaju na površinu vode, tada ih ocijedite.

Domaći njoki se mogu servirati uz razna jela, no najčešće se poslužuju uz umak od rajčice s mozzarellom i bosiljkom, ili u klasičnom raguu ili raguu od kobasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo