Ako ste u žurbi, najbolje je kupiti gotovo tijesto za bučnicu i vaša će bučnica biti gotova za svega 20 minuta. Međutim, ako imate vremena napravite sami domaće tijesto za bućnicu.
Sastojci potrebni za domaće tijesto za bučnicu su:
- 500 grama prosijanog glatkog brašna
- ulje
- sol
- topla voda
- jaje.
Sastojci potrebni za nadjev su:
- 350 grama kravljeg sira
- 350 grama naribane, ocijeđene i posoljene tikvice
- 3 jaja
- 300 ml kiselog vrhnja
- sol i ulje.
Najprije zagrijte pećnicu na 180°C.
Zamijesite tijesto od brašna, ulja, jaja, soli i tople vode po želji i oblikujte 2-3 loptice. Stavite tijesto na namašćeni tanjur neka odstoji desetak minuta pa ga raširite na stol kako bi se osušilo.
Dok se domaće tijesto za bučnicu suši, pripremite nadjev. Ocijeđenu bundevu pomiješajte u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te posolite po ukusu. Kada se domaće tijesto za bućnicu osušilo, potrebno ga je premazati otopljenim maslacem (bolje kistom) pa premazati nadjevom. Zamotajte kore i stavite u nauljeni pleh. Na vrh stavite nekoliko listova maslaca. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Ostavite tikvu da se ohladi nekoliko minuta i dok je još vruća narežite i poslužite.
Ovo je jednostavan način kako pripremiti domaće tijesto za bučnicu za autentičan okus ovog jela.