Domaća bučnica /

Kako napraviti domaće tijesto za bučnicu

Image
Foto: Pixabay

Bučnica je izvrsno jelo koje je vrlo popularno u kontinentalnoj Hrvatskoj. Može se raditi kupovnim tijestom, ali možete i sami napraviti domaće tijesto za bučnicu.

28.10.2021.
10:26
Pixabay
VOYO logo

Ako ste u žurbi, najbolje je kupiti gotovo tijesto za bučnicu i vaša će bučnica biti gotova za svega 20 minuta. Međutim, ako imate vremena napravite sami domaće tijesto za bućnicu.

Sastojci potrebni za domaće tijesto za bučnicu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama prosijanog glatkog brašna
  • ulje
  • sol
  • topla voda
  • jaje.

Sastojci potrebni za nadjev su:

  • 350 grama kravljeg sira
  • 350 grama naribane, ocijeđene i posoljene tikvice
  • 3 jaja
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • sol i ulje.

Najprije zagrijte pećnicu na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamijesite tijesto od brašna, ulja, jaja, soli i tople vode po želji i oblikujte 2-3 loptice. Stavite tijesto na namašćeni tanjur neka odstoji desetak minuta pa ga raširite na stol kako bi se osušilo.

Dok se domaće tijesto za bučnicu suši, pripremite nadjev. Ocijeđenu bundevu pomiješajte u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te posolite po ukusu. Kada se domaće tijesto za bućnicu osušilo, potrebno ga je premazati otopljenim maslacem (bolje kistom) pa premazati nadjevom. Zamotajte kore i stavite u nauljeni pleh. Na vrh stavite nekoliko listova maslaca. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Ostavite tikvu da se ohladi nekoliko minuta i dok je još vruća narežite i poslužite.

Ovo je jednostavan način kako pripremiti domaće tijesto za bučnicu za autentičan okus ovog jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo