Domaća zelena tjestenina od špinata ne sadrži jaja, mliječne proizvode i prepuna je hranjivih tvari. Kako napraviti domaću zelenu tjesteninu?
Sastojci potrebni za pripremu domaće zelene tjestenine su:
- 20 dkg brašna
- pola šalice soka od špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/4 žličice soli
Kada se radi domaća zelena tjestenina najprije je potrebno pripremiti sok od špinata. Isperite listove špinata te ih ubacite u sokovnik. Ocijedite dobivenu tekućinu kako bi se riješili komadića špinata. Ostavite sok od špinata sa strane.
Sljedeći korak kada se radi domaća zelena tjestenina je pripremanje tijesta. Na čistu radnu površinu dodajte brašno, a zatim napravite udubljenje u sredini i u njega dodajte špinat i ulje. Vilicom umutite od sredine, polako ubacujući brašno u smjesu ulja od špinata da dobijete grubo grubu smjesu, a zatim mijesite rukama dok ne postane glatko i elastično.
Ostavite tijesto da odstoji 20 minuta, čvrsto zamotano u plastičnu foliju. I na kraju izrežite tjesteninu u oblike prema želji.