Domaća sarma od kiselog kupusa mnogima je najomiljenije domaće jelo. Priprema domaće sarme od kiselog kupusa je nešto zahtjevnija, ali rezultat je vrlo ukusno jelo. Kako pripremiti pravu domaću sarmu od kiselog kupusa?
Za pripremu domaće sarme od kiselog kupusa trebat će vam:
- mljeveno miješano meso
- sitno nasjeckani luk
- riža
- začini
- jaje
- voda.
Domaća sarma od kiselog kupusa priprema:
Sve sastojke dobro promiješajte rukama da bi se sastojci ravnomjerno spojili. Smjesu koju ste dobili slažite u oprane listove kupusa i motajte ih u sarmice.
Kada ste zamotali sve sarmice, složite ih u lonac i prelijte ih vodom. Vodu začinite crvenom paprikom i ekstraktom rajčice.
Sada možete pustiti sarmu da se kuha na laganoj vatri. Minimalno vrijeme koje je potrebno za kuhanje sarme je sat i pol, a ponekad je potrebno i duže.
Domaća sarma od kiselog kupusa na tanjuru se najbolje slaže sa ukusnim kremastim pire krumpirom.