Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Doboš torta s preljevom od karamele

Doboš torta poznata je torta s preljevom od karamele. Za pripremu doboš torte treba vam oko dva sata, ali sav trud se na kraju isplati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Doboš torta poznata je mađarska torta, te postoje različite varijante pripreme doboš torte. Priprema doboš torte je nešto zahtjevnija, a sastoji se od biskvita, kreme i preljeva od karamele.

Doboš torta - biskvit:

6 jaja

18 dkg brašna

18 dkg šećera

korica limuna

Odvojite žumanjke i bjelanjke, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke sa šećerom i naribanom koricom limuna te dodajte u tu smjesu čvrsti snijeg te brašno. Sve zajedno umijesite i stavite peći u pečnicu na 160 stupnjeva, oko 5 minuta. Biskvit ohladite i razrežite na 6 jednakih dijelova.

Doboš torta - krema od čokolade:

4 jaja

vanilin šećer

10 dkg čokolade za kuhanje

25 dkg šećera

25 dkg maslaca

Jaja, šećer i čokoladu kuhajte na pari tako dugo dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Nakon toga neka se krema ohladi i umiješajte maslac koji ste rastopili.

Uzmete jedan dio biskvita i premažete s kremom i na njega stavite drugi dio i tako dok ne potrošiti sav biskvit i kremu.

Doboš torta - preljev od karamele:

20 dkg šećera

2 dkg maslaca

2 žlice limunovog soka

Karamelizirajte šećer u posudi dok ne dobije smeđu boju dodajte maslac i limunov sok. Sve još malo zagrijete i premažite preko torte.

Doboš torta je gotova i spremna za posluživanje tek nakon što se dobro ohladi u hladnjaku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike