Desert /

Doboš torta s preljevom od karamele

Image

Doboš torta poznata je torta s preljevom od karamele. Za pripremu doboš torte treba vam oko dva sata, ali sav trud se na kraju isplati.

30.6.2021.
16:12
VOYO logo

Doboš torta poznata je mađarska torta, te postoje različite varijante pripreme doboš torte. Priprema doboš torte je nešto zahtjevnija, a sastoji se od biskvita, kreme i preljeva od karamele.

Doboš torta - biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 18 dkg brašna
  • 18 dkg šećera
  • korica limuna

Odvojite žumanjke i bjelanjke, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke sa šećerom i naribanom koricom limuna te dodajte u tu smjesu čvrsti snijeg te brašno. Sve zajedno umijesite i stavite peći u pečnicu na 160 stupnjeva, oko 5 minuta. Biskvit ohladite i razrežite na 6 jednakih dijelova.

Doboš torta - krema od čokolade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 jaja
  • vanilin šećer
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 25 dkg šećera
  • 25 dkg maslaca

Jaja, šećer i čokoladu kuhajte na pari tako dugo dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Nakon toga neka se krema ohladi i umiješajte maslac koji ste rastopili.

Uzmete jedan dio biskvita i premažete s kremom i na njega stavite drugi dio i tako dok ne potrošiti sav biskvit i kremu.

Doboš torta - preljev od karamele:

  • 20 dkg šećera
  • 2 dkg maslaca
  • 2 žlice limunovog soka

Karamelizirajte šećer u posudi dok ne dobije smeđu boju dodajte maslac i limunov sok. Sve još malo zagrijete i premažite preko torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doboš torta je gotova i spremna za posluživanje tek nakon što se dobro ohladi u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo