Recept i priprema /

Dinstani kiseli kupus odličan prilog uz mesna jela

Image
Foto: Pixabay

Dinstani kiseli kupus možete poslužiti kao prilog uz pečeno meso. Kiseli kupus najčešće se priprema tijekom hladnih zimskih dana.

29.11.2022.
9:00
Pixabay
VOYO logo

Dinstani kiseli kupus dosta je zasitno jelo. Imajte na umu da će se količina kupusa tijekom dinstanja smanjiti.

Sastojci potrebni za pripremu dinstanog kiselog kupusa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica kupusa
  • 1 glavica luka
  • sol
  • papar
  • lovorov list
  • voda
  • ulje

Upute za pripremu dinstanog kiselog kupusa:

Probajte jedan list kiselog kupusa i ako je previše kiseo prvo svaki list operite pod mlazom hladne vode. Ako vam listovi nisu previše kiseli ne morate ih prati. Listove narežite na trake širine oko 5 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk nasjeckajte i stavite ga u posudu s uljem. Nemojte koristiti previše ulja kako vam ne bi bilo premasno, količina da prekrije dno posude će biti dovoljna.

Luk tijekom prženja miješajte dok ne omekša i poprimi žutu boju.

U luk dodajte narezani kiseli kupus i list lovora te sve dobro izmiješajte. Dodajte vodu tako da prekrije kupus, ali ne u potpunosti. Ostavite ga da se dinsta oko 35 minuta uz povremeno miješanje.

Dodajte sol i papar te sve dobro promiješajte i ostavite da se dinsta još 5 minuta. Ako je potrebno dodajte još malo vode i ostavite da potpuno ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je sva voda isparila posudu maknite s vatre i dinstani kiseli kupus možete odmah poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo