Dinstani kiseli kupus dosta je zasitno jelo. Imajte na umu da će se količina kupusa tijekom dinstanja smanjiti.
Sastojci potrebni za pripremu dinstanog kiselog kupusa:
- 1 glavica kupusa
- 1 glavica luka
- sol
- papar
- lovorov list
- voda
- ulje
Upute za pripremu dinstanog kiselog kupusa:
Probajte jedan list kiselog kupusa i ako je previše kiseo prvo svaki list operite pod mlazom hladne vode. Ako vam listovi nisu previše kiseli ne morate ih prati. Listove narežite na trake širine oko 5 cm.
Luk nasjeckajte i stavite ga u posudu s uljem. Nemojte koristiti previše ulja kako vam ne bi bilo premasno, količina da prekrije dno posude će biti dovoljna.
Luk tijekom prženja miješajte dok ne omekša i poprimi žutu boju.
U luk dodajte narezani kiseli kupus i list lovora te sve dobro izmiješajte. Dodajte vodu tako da prekrije kupus, ali ne u potpunosti. Ostavite ga da se dinsta oko 35 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte sol i papar te sve dobro promiješajte i ostavite da se dinsta još 5 minuta. Ako je potrebno dodajte još malo vode i ostavite da potpuno ispari.
Nakon što je sva voda isparila posudu maknite s vatre i dinstani kiseli kupus možete odmah poslužiti.