Dimljeni tofu je organski tofu koji je pečen, začinjen i dimljen. Upotrijebite ga za dodavanje proteina i okusa dima vašem jelu. Spreman je za jelo odmah iz pakiranja.
Dimljeni tofu na žaru s limetom i peršinom može postati vaš glavni vegetarijanski izbor za ljetna jela.
Sastojci potrebni da se pripremi recept za dimljeni tofu su:
- blok dimljenog tofua
- žlica maslinovog ulja
- sok od pola limete
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 2 žličice čilija u prahu
- ¼ žličice kajenskog papra
- sol i svježe mljeveni crni papar
Prvo što trebate učiniti kada pripremate recept za dimljeni tofu je priprema samog tofua. Dimljeni tofu će imati najbolji okus kada ga pritisnete. To je zato što je tofu poput spužve, što više vode nježno istisnete iz tofua, to će tofu upiti više marinade.
Da biste pritisnuli tofu, stavite ga na sloj papirnatih ručnika ili čistu krpu za suđe, a zatim stavite još jedan sloj papirnatih ručnika na vrh tofua. Stavite uteg na njega, poput teške limenke u staklenoj ili keramičkoj zdjeli. Ostavite tofu 30 minuta da se stisne. Nakon toga narežite tofu na četiri debele ploške.
Pomiješajte preostale sastojke i dodajte tofu, dobro premazujući. Ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 2 sata ili preko noći. Zagrijte grill tavu na jakoj vatri te stavite tofu na grill tavu i pecite dok dimljeni tofu lagano ne porumeni sa svih strana. Recept za dimljeni tofu već je gotov i dimljeni tofu je spreman za posluživanje. Dobar tek!