Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarske tajne /

Kako se priprema dimljeni losos?

Volite eksperimentirati u kuhinji s raznim namirnicama? Dimljenje lososa savršen je eksperiment. Saznajte što je dimljeni losos i kako se priprema dimljeni losos.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dimljeni losos je ukusna delicija koja se može jesti na razne načine. Može se poslužiti kao samostalni obrok, dodati u salatu ili tjesteninu, ili napraviti sendvič sa svježim povrćem i kruhom. Za pripremu dimljenog lososa kod kuće potrebno je nabaviti svježi losos, sol, smeđi šećer i drva za dimljenje.

Prvo što trebate učiniti kada pripremate dimljeni losos je očistititi losos. Uklonite kožu i izvadite kosti. Očistite ga, operite i osušite papirnatim ručnicima. Zatim pripremite mješavinu soli i šećera tako da u zdjeli pomiješate 200g soli i 150g smeđeg šećera.

Zatim stavite lososa u veliku posudu i nanesite mješavinu soli i šećera ravnomjerno na obje strane. Pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 6-12 sati. Nakon 6-12 sati, isperite lososa pod hladnom vodom da uklonite višak soli. Namočite drva za dimljenje u vodi oko 30 minuta prije upotrebe. Stavite drva za dimljenje na žar i pustite da se zapale. Kad zapale, stavite lososa na rešetku iznad žara i pokrijte posudu. Pustite da se dimi oko 2 sata. Nakon 2 sata, izvadite lososa iz posude i ostavite da se ohladi. Ovaj recept za dimljenje lososa već je gotov i dimljeni losos je spreman za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike