Povrće /

Prednosti korištenja crvene rotkvice

Image
Foto: Pixabay

Crvena rotkvica ljutkastog je okusa, a poznate su njezine dobrobiti za cijeli organizam. Koje su prednosti korištenja crvene rotkvice?

15.1.2022.
11:21
Pixabay
VOYO logo

Crvena rotkva poznata i kao crna rotka. Crvena rotkva najčešće se jede sirova, ali poznat je i sok od crvene rotkve. Dovoljno je oguliti i naribati rotku te ocijediti sok. Sok od rotkve pomaže kod problema sa žuči.

Smatra se da crvena rotkvica kontrolira oštećenje crvenih krvnih stanica, a pritom povećava opskrbu krvi kisikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena rotkva bogata je vlaknima i poboljšava probavu. Osim toga regulira rad žuči, štiti jetru i žučni mjehur.

S obzirom da crvena rotkvica ima visoku količinu vitamina C, može se koristiti kao zaštita od prehlade i kašlja te poboljšati vaš osnovni imunološki sustav. Kontrolira razvoj štetnih slobodnih radikala, upalu i rano starenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena rotkvica pomaže i kod problema s kiselinama, pretilosti, želučanih problema i mučnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo