Čokoladni deserti /

Recepti za savršene čokoladne deserte

Image

Kada se priča o desertima, čokoladni deserti oduvijek prevladavaju. Donosimo nekoliko recepata za ukusne čokoladne deserte koji će vam se zasigurno svidjeti.

24.9.2021.
9:48
VOYO logo

Za prvi čokoladni desert potrebno vam je 2 šalice višenamjenskog brašna, 1 i pol šalica smeđeg šećera, 1 šalica omekšanog maslaca, 1 šalica grubo nasjeckanog oraha te 1 šalica poluslatke čokolade.

Za pripremiti ovaj ukusni čokoladni desert najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Pripremite tepsiju za pečenje sa papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umutite brašno, 1 šalicu smeđeg šećera i pola šalice maslaca dok se dobro ne sjedine (smjesa će biti suha i mrvičasta). Čvrsto utisnite u pripremljenu posudu. Orah pospite po smjesi od brašna.

U malom loncu pomiješajte preostali smeđi šećer i preostali maslac. Pustite da prokuha na srednjoj vatri. Kuhajte dok se šećer ne otopi, neprestano miješajući, oko 1 minute. Pažljivo prelijte smjesu preko oraha. Pecite dok mjehurići i rubovi ne posmeđe, 15-20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladni desert iz pećnice. Odmah pospite komadićima čokolade. Ostavite da stoji dok se čokolada ne počne topiti; ravnomjerno rasporediti. Potpuno ohladite u tavi na rešetki. Podizanje pergamentom, izvaditi iz posude. Izrežite na kvadrate.

Sljedeći čokoladni desert je kolačić zbog kojeg se nećete osjećati loše kad ga pojedete. Sastojci potrebni za ovaj čokoladni desert su 3 velika bjelanjka, 600 grama svježeg sira, 1 žlica vanilija ekstrakta, 85 grama nezaslađene čokolade, 1 šalica šećera, 600 grama višenamjenskog brašna, pola žličice praška za pecivo, malo soli i 2 žličice šećera.

Za pripremiti ovaj čokoladni desert najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Bjelanjke, svježi sir i vaniliju stavite u blender i poklopite i obradite dok ne postane glatko. Dodajte čokoladu te poklopite i obradite samo dok se ne sjedini, oko 15 sekundi. Pomiješajte šećer, brašno, prašak za pecivo i sol pa dodati u mješavinu svježeg sira. Pokrijte i pulsirajte dok se samo ne navlaži.

Pripremite lim za pečenje premazan sprejom za kuhanje. Pecite dok čačkalica umetnuta u središte ne izađe čista, 20-25 minuta (ne pecite previše). Ohladiti na rešetki. Pospite šećerom u prahu. Izrežite na komade i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi čokoladni deserti vrlo su jednostavni za pripremiti a jako su ukusni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo