Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Čišćenje lignji: Kako pravilno očistiti lignje?

Želite pripremiti ukusne lignje za zdrav ručak? Potrebno je znati kako očistiti lignje. Donosimo detaljan vodič za pravilno čišćenje lignji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lignje su popularne u mediteranskoj kuhinji kao i u mnogim azijskim zemljama. U mediteranskoj kuhinji lignje se najčešće pripremaju u tijestu i duboko pržene kao predjelo. Postoje različita jela koja sadrže lignje očišćene i narezane na komade ili cijele. Međutim, potrebno je poznavati najbolju metodu za čišćenje lignji kako biste znali pravilno pripremiti lignje.

Prvo što trebate učiniti kada čistite lignje je odvojiti glavu lignje. Stavite cijele lignje na veliku dasku za rezanje. Vidjet ćete glavu s ticalima i veliko tijelo s pričvršćenim perajama. Podignite lignju i čvrsto je držite za tijelo. Polako, ali čvrsto povucite za glavu kako biste izvadili utrobu iz tijela.

Sljedeći korak koji je potrebno učiniti za čišćenje lignji je odrezati pipke. Izrežite prostor točno iznad mjesta gdje se pipci vežu za glavu. Nakon toga uklonite hrskavicu. Sljedeće što trebate učiniti za pravilno čišćenje lignji je očistiti kožu. Da biste očistili kožu, jednostavno je stisnite na otvoru tijela i nježno povucite. Koža se prilično lako skida sa lignje. Posljednje što trebate učiniti za pravilno čišćenje lignji je ispiranje. Pažljivo isperite tijelo i krakove lignje pod mlazom hladne vode. Obavezno dobro isperite unutrašnjost tijela lignje. Ova metoda čišćenja lignji već je gotova i lignje su spremne za daljnju pripremu recepta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike