Pripremite papriku tako da ju narežete na čim tanje i komadiće. Čips od paprike zdrava je grickalica. Dimljena paprika dat će poseban ukus čipsu od paprike.
Sastojci potrebni za čipsa od paprike:
2 velike mesnate paprike
1 žlica maslinovog ulja
2 žličice slatke dimljene paprike
1/2 žličice sol
Postupak pripreme čipsa od paprike:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Dva lima za pečenje poprskajte sprejom za pečenje.
Narežite papriku na vrlo tanke krugove. Dobro operite pod hladnom vodom, a zatim ga rasporedite na papirnate ubruse. Dobro osušite.
U velikoj zdjeli umutite ulje, papriku i sol. Dodajte papriku i promiješajte.
Papriku rasporedite u jednom sloju na pripremljene lim za pečenje. Pecite do pola sata dok paprika ne postane hrskava i porumeni.
Nakon što se čips paprike peče oko 10 minuta provjerite svakih 5 minuta te uklonite gotove čipsove, a zatim vratite ostatak u pećnicu ako je potrebno.
Čips će dodatno hrskati dok se hladi. Nakon što se ohladi, čuvajte u papirnoj vrećici do 3 dana.