Za pripremu ćevapa potrebno vam je oko sat vremena, prirpema nije zahtjevna, a kao temeljno meso za ćevape potrebna vam je junetina i janjetina.
Ćevapi - sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 50 dkg junetine
- 50 dkg janjetine
- 10 dkg junećeg loja
- 3 dcl temeljca od mesne juhe
- 2 glavice luka
- sol
- papar
- 4 lepinje
Ćevapi - priprema:
Sameljite meso i juneći loj te začinite sa soli i paprom. Dobro izmiješajte meso neka se sve sjedini i pustite smjesu neka odstoji preko noći u hladnjaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi dan dlanomvima oblikuje ćevape koje stavite na roštilj ili tavu i ispecite.
Pripremite lepinju za ćevape tako da je namočite u mesnom temeljcu i stavite je kratko na roštilj ili tavu. U lepinju stavite pečene ćevape zajedno s narezanim lukom i kiselim vrhnje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa