Jela na roštilju /

Ćevapi od junetine i janjetine

Image

Ćevapi na roštilju ili na tavici kako god se pripremali uvijek su ukusni. Napravite sami smjesu za ćevape uz pomoć recepta.

29.6.2021.
12:08
VOYO logo

Za pripremu ćevapa potrebno vam je oko sat vremena, prirpema nije zahtjevna, a kao temeljno meso za ćevape potrebna vam je junetina i janjetina.

Ćevapi - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg junetine
  • 50 dkg janjetine
  • 10 dkg junećeg loja
  • 3 dcl temeljca od mesne juhe
  • 2 glavice luka
  • sol
  • papar
  • 4 lepinje

Ćevapi - priprema:

Sameljite meso i juneći loj te začinite sa soli i paprom. Dobro izmiješajte meso neka se sve sjedini i pustite smjesu neka odstoji preko noći u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dan dlanomvima oblikuje ćevape koje stavite na roštilj ili tavu i ispecite.

Pripremite lepinju za ćevape tako da je namočite u mesnom temeljcu i stavite je kratko na roštilj ili tavu. U lepinju stavite pečene ćevape zajedno s narezanim lukom i kiselim vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo