Čarolija u šalici: domaća vruća čokolada otapa i zaleđena srca!
4 decilitra mlijeka
2 žlice gustina
3 žlice kakao praha
2 žlice smeđeg šećera
prstohvat (ili manje) soli
pola mahune vanilije
cimet
đumbir
naribana korica naranče
žlica ruma
Pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte mlijeko i rum, "meso"
mahune vanilije koje ste prethodno istisnuli iz mahune tupom
stranom noža te naribani đumbir (ukoliko želite pikantniji okus)
i koricu naranče.
Imate prijatelja s kojim ste se posvađali? Advent je pravo
vrijeme da to promijenite. Pozovite ga k sebi i skuhajte mu
toplu čokoladu.
Sve dobro pomiješajte pa stavite kuhati i kada provrije smanjite vatru te neprestano miješajte kako bi spriječili stvaranje grudica.
Kada dobijete željenu gustoću, toplu čokoladu sklonite s vatre, ulijte u prozirne šalice, ukrasite šlagom i poslužite.