Čarolija na svakom koraku: uputite se u šumu, rasula je blago po tlu!
Jamčimo vam da ćete za nekoliko sati biti kao novi. Evo i zašto. Nije novost da priroda blagotvorno djeluje na ljude, a osobito drveće koje je sada u raskošnim, toplim jesenskim bojama.
Zamislite samo koliko je lijepo uroniti u toplu žutu boju
lišća, hodati jednoličnim koracima kroz njega i šuškati. Melem za
oči i glazba za uši koju stvarate zajedno sa šumom. I to nije
svve jer priroda sada časti kestenjem.
U šumi se zaista krije čarolija i veseli činjenica da je svatko
može doživjeti. Za ovo blago ne trebate puno novaca, ne trebate
uopće novac. Samo udobne tenisice, malo dobre volje, društvo ili
ne i pokoji sat za sebe.
Evo i nekoliko trikova kako ih najbolje ispeći:
Obrišite kestenje, uzmite nazubljeni nož za kruh, zarežite kestene po sredini (po širini ploda) i stavite ih u hladnu vodu na pola sata. Uključite pećnicu na najvišu temperaturu pa kad se ugrijala u nju poredajte kestene, naravno s rezom prema gore. Stavite ih na rešetku najbližu gornjem grijaču i pecite 20-ak minuta.
Nakon što ih izvadite, prekrijte ih debelom krpom i ostavite još
15-ak minuta kako bi ih lakše gulili. Zdjelu stavite pred
ukućane, pripremite neku društvenu igru ili nešto drugo što vas
zabavlja i uživajte.