Za pripremu jela talijanske kuhinje Cannelloni sa svježim špinatom i sirom potrebno vam je oko sat vremena, a priprema je vrlo jednostavna.
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom - sastojci:
- 12 komada tjestenine cannellone
- jaje
- 20 dkg sira ricotte
- 12 dkg špinata
- 15 dkg parmezana
- 2 češnja češnjaka
- 20 dkg kravljeg sira
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom - priprema:
Skuhajte cannellone u vodi koju ste prethodno posolili.
U posudu stavite jaje koje ste začinili sa soli i paparom te razmutite, dodajte kravlji sir, sir ricottu, polovicu ribanog parmezana, češnjak, sjeckane listove špinata. Sve promiješajte i punite vannollone. Punjene cannellone složite jednog do drugog u vatrostalnoj posudi i na kraju prelijete sa smjesom od vrhnja za kuhanje i drugom polovicom parmezana.
Sve stavite peći na pola sata u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Cannelloni sa svježim špinatom i sirom su gotovi i spremni za posluživanje.