Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica se vrlo jednostavno priprema, a jelo je koje se može poslužiti kao glavno jelo.
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica - sastojci:
- 70 dkg pečenica (kobasica)
- glavica luka
- 1,6 dcl crnog vina
- 7 dcl pasirane rajčice
- 80 ml vrhnja za kuhanje
- 7 dcl bešamel umaka
- 10 mini rajčica
- 8 dkg dimljenog sira
- 10 listova bosiljka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica - priprema:
Na vrućem ulju pirjajte luk koji ste posolili, neka se pirja tako dugo dok ne omekša, tada na luk dodajte kobasice (istisnite meso iz kobasica), ulijete crno vino te kuhajte dok vino ne ispari. Nakon toga začinite sa soli i paprom, dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte još 15-ak minuta. U dobiveni umak umiješajte vrhnje za kuhanje. Pustite da se umak ohladi te premjestite ga u vrežicu za istiskivanje umaka.
Pripremite vatrostalnu posudu, dno premažite s bešamel umakom, nadjenite cannellone s umakom i rasporedite ih po dnu posude. Prelijte ostatkom bešamel umaka i naribajte sir te stavite peći pola sata na 190 stupnjeva.
Cannellone izvadite iz pećnice, a za to vrijeme kad se peku narežite mini rajčice na četvrtine, dodajte bosiljak, začinite sa soli i paprom i prelijte s malo maslinovog ulja. Mini rajčice raspodijelite na pečene cannellone. Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica su spremni za posluživanje.