Topli napitci /

Čaj od pelina nakon jela

Image

Pelin je biljka koja cvate od srpnja do rujna, a priprema se u obliku čaja, tinktura, likera, vina i rakije. Kako napraviti čaj od pelina?

16.6.2021.
14:29
VOYO logo

Čaj od pelina poznat je prirodni lijek za bolesti želuca i žučnjaka, te za poboljšanje apetita. Čaj se može piti i za vrijeme prehlade i gripe, te problema s disanjem i kod bolova u trbuhu.

Čaj od pelina - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žličica suhog lišća pelina
  • šalica vruće vode

Čaj od pelina - priprema:

Stavite u šalicu žličicu suhog lišća pelina i prelijte s vrućom vovom. Neka sve zajedno odstoji nekoliko minuta i procijedite. Ako želite jači čaj od pelina tada ostavite da sve zajedno duže odstoji. Čaj je spreman za konzumaciju, a s obzirom da je pelin jak i gorak možete ga zasladiti prema vlastitom ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaj od pelina se preporučuje piti nakon jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo