Kako se priprema rižoto od butternut tikve?
Butternut tikva je ukusno i hranjivo povrće koje je bogato vitaminima, mineralima i vlaknima. Ovo jesensko povrće je popularno u mnogim kuhinjama zbog svoje slatke i orašaste arome te se često koristi u juhama, umacima i rižotima.
Za pripremu rižota od butternut tikve trebat će vam sljedeći sastojci:
300 g butternut tikve
200 g riže
luk
2 češnja češnjaka
litra povrtnog temeljca
100 ml bijelog vina
30 g maslaca
50 g sira - parmezana
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje
Kada pripremate rižoto od butternut tikve najprije ogulite i narežite butternut tikvu na kockice te je kuhajte na pari dok ne omekša, oko 10-15 minuta. Zatim na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte rižu i kratko popržite dok ne postane staklasta.
Ulijte bijelo vino i pustite da ispari, zatim postepeno dodajte povrtni temeljac, stalno miješajući, dok riža ne postane al dente. Zatim dodajte kuhanu butternut tikvu i maslac, te promiješajte dok se maslac ne otopi. Na kraju umiješajte naribani sir i začinite sa soli i paprom po ukusu. Ukusni rižoto od butternut tikve je spreman za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden