Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema rižoto od butternut tikve?

Jeste li znali da možete pripremiti veganski rižoto od butternut tikve? Saznajte što je butternut tikva i kako se priprema rižoto od butternut tikve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Butternut tikva je ukusno i hranjivo povrće koje je bogato vitaminima, mineralima i vlaknima. Ovo jesensko povrće je popularno u mnogim kuhinjama zbog svoje slatke i orašaste arome te se često koristi u juhama, umacima i rižotima.

Za pripremu rižota od butternut tikve trebat će vam sljedeći sastojci:

300 g butternut tikve

200 g riže

luk

2 češnja češnjaka

litra povrtnog temeljca

100 ml bijelog vina

30 g maslaca

50 g sira - parmezana

sol i papar po ukusu

maslinovo ulje

Kada pripremate rižoto od butternut tikve najprije ogulite i narežite butternut tikvu na kockice te je kuhajte na pari dok ne omekša, oko 10-15 minuta. Zatim na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte rižu i kratko popržite dok ne postane staklasta.

Ulijte bijelo vino i pustite da ispari, zatim postepeno dodajte povrtni temeljac, stalno miješajući, dok riža ne postane al dente. Zatim dodajte kuhanu butternut tikvu i maslac, te promiješajte dok se maslac ne otopi. Na kraju umiješajte naribani sir i začinite sa soli i paprom po ukusu. Ukusni rižoto od butternut tikve je spreman za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike