Bundeve za jelo koriste se za izradu klasičnih pita od bundeve i drugih pekarskih proizvoda te u slanim jelima. Daju okus, boju i konzistenciju. Ovo su neke vrste bundeva za jelo.
Prva na našem popisu bundeva za jelo je New England Cheddar. Ove bundeve srednje veličine nalikuju divovskom kolutu sira, otuda im i nadimak. Svijetle su, kremaste narančaste boje. Budući da su slatke s većim udjelom šećera, najbolje ih je koristiti u pecivima poput pite.
Kada nabrajamo bundeve za jelo ne smijemo preskočiti Pepeljugu. Da, ova je bundeva dobila ime po kočiji u Pepeljugi. Ovo je velika široka bundeva crvenkasto narančaste boje. Ova vrsta bundeve ima najbolji okus u slanim jelima.
Bundeve Plava lutka savršene su bundeve za jelo. Prikladne i za pečenje i za pite (jako su slatke), bundeve Plave lutke nimalo ne liče na tradicionalne bundeve. Svojom zelenom vanjštinom razbijaju kalup. Meso je narančasto, a naraste između 15 i 20 kilograma.
Sir Long Island bundeva također spada u ukusne bundeve za jelo. Tko je znao da postoji toliko bundeva nazvanih po siru? Ove bundeve srednje veličine s dubokim grebenima izrast će u raznim bojama, ali obično su svjetlije ako ne i bijele, ponekad s nekim zelenim pjegama. Slično kao i New England Cheddar, vrlo su slatke. Ali često se koriste za sve, od pečenja do kuhanja na pari do pečenja i pečenja uz pečenje.
Posljednje bundeve za jelo koje ćemo spomenuti u ovom članku su Kabocha bundeve. Kabocha bundeve su japanska sorta. Koža je tamnozelena sa žutim mrljama, a meso je svjetlije žute boje u odnosu na jarko narančastu boju tradicionalnih bundeva. Uzmite u obzir pečenje kao prilog ili pire u juhu.
Ovo su najpopularnije bundeve za jelo te su savršen dodatak vašem vrtu ili kuhinji.