Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Bundeve za jelo /

Najpopularnije bundeve za jelo savršen dodatak vašem jelovniku

Razmišljate o sadnji bundeva ali želite ih iskoristiti za nešto više od ukrasa? Donosimo najpopularnije i najfinije bundeve za jelo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bundeve za jelo koriste se za izradu klasičnih pita od bundeve i drugih pekarskih proizvoda te u slanim jelima. Daju okus, boju i konzistenciju. Ovo su neke vrste bundeva za jelo.

Prva na našem popisu bundeva za jelo je New England Cheddar. Ove bundeve srednje veličine nalikuju divovskom kolutu sira, otuda im i nadimak. Svijetle su, kremaste narančaste boje. Budući da su slatke s većim udjelom šećera, najbolje ih je koristiti u pecivima poput pite.

Kada nabrajamo bundeve za jelo ne smijemo preskočiti Pepeljugu. Da, ova je bundeva dobila ime po kočiji u Pepeljugi. Ovo je velika široka bundeva crvenkasto narančaste boje. Ova vrsta bundeve ima najbolji okus u slanim jelima.

Bundeve Plava lutka savršene su bundeve za jelo. Prikladne i za pečenje i za pite (jako su slatke), bundeve Plave lutke nimalo ne liče na tradicionalne bundeve. Svojom zelenom vanjštinom razbijaju kalup. Meso je narančasto, a naraste između 15 i 20 kilograma.

Sir Long Island bundeva također spada u ukusne bundeve za jelo. Tko je znao da postoji toliko bundeva nazvanih po siru? Ove bundeve srednje veličine s dubokim grebenima izrast će u raznim bojama, ali obično su svjetlije ako ne i bijele, ponekad s nekim zelenim pjegama. Slično kao i New England Cheddar, vrlo su slatke. Ali često se koriste za sve, od pečenja do kuhanja na pari do pečenja i pečenja uz pečenje.

Posljednje bundeve za jelo koje ćemo spomenuti u ovom članku su Kabocha bundeve. Kabocha bundeve su japanska sorta. Koža je tamnozelena sa žutim mrljama, a meso je svjetlije žute boje u odnosu na jarko narančastu boju tradicionalnih bundeva. Uzmite u obzir pečenje kao prilog ili pire u juhu.

Ovo su najpopularnije bundeve za jelo te su savršen dodatak vašem vrtu ili kuhinji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike