Recept i priprema / Kako napraviti brzi bešamel umak?

Image

U potrazi ste za receptom za brzi bešamel umak. Pratite recept i napravite brzi bešamel umak od samo tri sastojka.

15.9.2022.
14:14
VOYO logo

Bijeli umak ili bešamel jedan je od klasičnih francuskih umaka. Bešamel, također poznat kao bijeli umak, radite se od samo tri sastojka - brašna, maslaca i mlijeka.

Sastojci za bešamel umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g maslaca
  • 30 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka

Kako se priprema brzi bešamel umak?

Otopite maslac u loncu na srednjoj vatri. Dodajte brašno. Kuhajte, miješajući, drvenom kuhačom 1 do 2 minute ili dok smjesa ne postane mjehurića. Postupno umiješajte mlijeko. Praktično, umak je lakše napraviti s hladnim mlijekom jer se grudice ne stvaraju prebrzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za daljnju pripremu brzog bešamel umaka zagrijte ga do vrenja. Smanjite vatru na srednju. Kuhajte, miješajući, 4 do 5 minuta ili dok se smjesa ne zgusne. Posolite i popaprite. Ostavite da se ohladi prije hlađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo