Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Bistra riblja juha - recept i priprema

Želite pripremiti ukusnu juhu bogatu proteinima? Bistra riblja juha savršen je obrok za vas. Donosimo ukusan recept za bistru riblju juhu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bistra riblja juha je ukusan i zdrav obrok koji se može pripremiti kod kuće. Ova juha je bogata hranjivim tvarima poput proteina, vitamina i minerala, a istovremeno je niskokalorična. Za pripremu bistre riblje juhe trebat će vam:

500 g bijele ribe (npr. oslić, brancin)

1 veliki luk, sjeckani

2 mrkve, sjeckane

2 stabljike celera, sjeckane

2 češnja češnjaka, sjeckana

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica soli

1/2 žličice papra

2 litre vode

Kako biste pripremili bistru riblju juhu najprije u velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte povrće oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak, sol i papar. Dinstajte još jednu minutu. Dodajte ribu i vodu u lonac. Dovedite juhu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.

Skinite juhu s vatre i pustite da se malo ohladi. Procijedite juhu kroz cjedilo u drugi lonac. Vratite juhu u lonac i zagrijte na srednjoj vatri dok ne zavrije. Skinite pjenu s vrha juhe i kuhajte na laganoj vatri još 5-10 minuta. Skinite bistru riblju juhu s vatre i ostavite da se malo ohladi. Skinite kožu i kosti iz ribe i narežite meso na manje komade. Vratite ribu u juhu i zagrijte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Poslužite bistru riblju juhu toplu. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike