Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Biskvit od kestena

Tijekom jeseni se o kestenima priča više nego ikad, a biskvit od kestena je glavna tema. Biskvit od kestena možete pripremiti za bilo koji kolač kojemu želite dodati jesensku notu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Biskvit od kestena može se pripremiti na vrlo jednostavan način uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i par koraka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za biskvit od kestena je što ga možete iskoristiti u mnoštvu drugih recepata te je uistinu prilagodljiv.

Sastojci potrebni da se pripremi biskvit od kestena su:

230 ml hladne jake kave, po mogućnosti espresso

2 jaja

230 ml obranog mlijeka

260 g pirea od kestena

2 žličice ekstrakta kestena

Prstohvat soli    

2 žličice sode bikarbone

230 g šećera u prahu

1 žličica praška za pecivo

120 g kakao praha

250 g glatko brašno

1 žlica biljnog ulja za podmazivanje

Prvo što trebate učiniti kada pripremate biskvit od kestena je premazati kalup za biskvit uljem i zagrijte pećnicu na 180°C. Prosijte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u veliku zdjelu. Dodajte šećer, sol, ekstrakt vanilije, pire od kestena i jaja. Ulijte mlijeko i miješajte dok se dobro ne sjedini. Na kraju umiješajte kavu u biskvit od kestena.

Smjesu izlijte u kalup i pecite u sredini pećnice oko 45 minuta. Kako biste provjerili je li biskvit od kestena pečen, stavite čačkalicu u sredinu. Kada čačkalica izađe čista, to znači da se biskvit stegnio i pečen je. Ostavite biskvit da odstoji 5 minuta prije nego što ga nastavite koristit u receptu za svoju omiljenu tortu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike