Biskvit od kestena može se pripremiti na vrlo jednostavan način uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i par koraka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za biskvit od kestena je što ga možete iskoristiti u mnoštvu drugih recepata te je uistinu prilagodljiv.
Sastojci potrebni da se pripremi biskvit od kestena su:
- 230 ml hladne jake kave, po mogućnosti espresso
- 2 jaja
- 230 ml obranog mlijeka
- 260 g pirea od kestena
- 2 žličice ekstrakta kestena
- Prstohvat soli
- 2 žličice sode bikarbone
- 230 g šećera u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 120 g kakao praha
- 250 g glatko brašno
- 1 žlica biljnog ulja za podmazivanje
Prvo što trebate učiniti kada pripremate biskvit od kestena je premazati kalup za biskvit uljem i zagrijte pećnicu na 180°C. Prosijte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u veliku zdjelu. Dodajte šećer, sol, ekstrakt vanilije, pire od kestena i jaja. Ulijte mlijeko i miješajte dok se dobro ne sjedini. Na kraju umiješajte kavu u biskvit od kestena.
Smjesu izlijte u kalup i pecite u sredini pećnice oko 45 minuta. Kako biste provjerili je li biskvit od kestena pečen, stavite čačkalicu u sredinu. Kada čačkalica izađe čista, to znači da se biskvit stegnio i pečen je. Ostavite biskvit da odstoji 5 minuta prije nego što ga nastavite koristit u receptu za svoju omiljenu tortu.