Kuharica /

Biskvit od kestena

Image
Foto: Pixabay

Tijekom jeseni se o kestenima priča više nego ikad, a biskvit od kestena je glavna tema. Biskvit od kestena možete pripremiti za bilo koji kolač kojemu želite dodati jesensku notu.

28.11.2022.
10:09
Pixabay
VOYO logo

Biskvit od kestena može se pripremiti na vrlo jednostavan način uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i par koraka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za biskvit od kestena je što ga možete iskoristiti u mnoštvu drugih recepata te je uistinu prilagodljiv.

Sastojci potrebni da se pripremi biskvit od kestena su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 230 ml hladne jake kave, po mogućnosti espresso
  • 2 jaja
  • 230 ml obranog mlijeka
  • 260 g pirea od kestena
  • 2 žličice ekstrakta kestena
  • Prstohvat soli    
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 230 g šećera u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 120 g kakao praha
  • 250 g glatko brašno
  • 1 žlica biljnog ulja za podmazivanje

Prvo što trebate učiniti kada pripremate biskvit od kestena je premazati kalup za biskvit uljem i zagrijte pećnicu na 180°C. Prosijte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u veliku zdjelu. Dodajte šećer, sol, ekstrakt vanilije, pire od kestena i jaja. Ulijte mlijeko i miješajte dok se dobro ne sjedini. Na kraju umiješajte kavu u biskvit od kestena.

Smjesu izlijte u kalup i pecite u sredini pećnice oko 45 minuta. Kako biste provjerili je li biskvit od kestena pečen, stavite čačkalicu u sredinu. Kada čačkalica izađe čista, to znači da se biskvit stegnio i pečen je. Ostavite biskvit da odstoji 5 minuta prije nego što ga nastavite koristit u receptu za svoju omiljenu tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo