Ovo bezglutensko tijesto za pizzu zaista čini najzdravije tijesto za pizzu, a izuzetno je jednostavno. Čak i ako nikada prije niste radili domaću pizzu, ovaj recept za bezglutensko tijesto za pizzu neće vam biti izazov. Sastojci potrebni da se pripremi bezglutensko tijesto za pizzu su:
- 420 grama brašna bez glutena
- 2 i pol žličice ksantan gume
- 1 žlica kvasca
- 1 i pol žlica šećera
- 1 i pol žličica soli
- 280 ml tople vode
- 60 ml maslinovog ulja
- Vaši omiljeni dodaci za pizzu
Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti bezglutensko tijesto za pizzu je dodati brašno, ksantan gumu, kvasac i šećer u posudu te umutite kako biste ih sjedinili. Posolite, pa opet umutite da se dobro sjedini. Dodajte vodu i maslinovo ulje i miješajte srednjom brzinom u samostojećem mikseru. Premjestite bezglutensko tijesto za pizzu u nauljenu posudu s čvrstim poklopcem, lagano poprskajte uljem za kuhanje u spreju i dobro pokrijte. Stavite na toplo mjesto bez propuha da se diže oko sat vremena.
Kada budete spremni za pripremu pizze, zagrijte pećnicu na 190°C. Da biste napravili pizzu, stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i lagano pospite vrh s još malo brašna. Tijesto malo mijesite dok ne postane glatko, a zatim ga podijelite na dva jednaka dijela. Polovicu razvaljajte valjkom na pobrašnjenoj površini, često pomičući tijesto da se ne lijepi. Prebacite tijesto u posudu za pečenje i premažite vrh tijesta velikodušno maslinovim uljem. Pecite tijesto za pizzu bez glutena ga 5 do 7 minuta, ili dok korica ne počne hrskati s donje strane. Izvadite tijesto za pizzu iz pećnice, dodajte nadjeve te vratite pizzu u pećnicu još 5 do 7 minuta. Ovaj recept za bezglutensko tijesto za pizzu već je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!