Pripremite sami bakalar s porilukom
Jelo bakalar s porilukom možete pripremiti i sami uz pomoć recept. Kako biste pripremili bakalar s porilukom potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kg bakalara
2 poriluka
2 češnja češnjaka
2 dcl bijelog vina
1 kg krumpira
2 žlice peršina
2 žlice koncentrata rajčice
maslinovo ulje
sol i papar
Bakalar s porilukom - priprema:
Očistite poriluk i krumpir te narežite na ploške. Bakalar očistite, operete i filetirajte. Narežite bakalar na manje komade i začinite soli i paprom.
uzmite duboki lonac i stavite malo ulja, složite red krumpira, red poriluka začinte sa soli i paparom, prelijete maslinovim uljem i prekrijete narezanim bakalarom.
Pospijte češnjak preko bakalara i prekrijete redom krumpira i sjeckanim peršinom, začinite sa soli i paprom.
Posebno u posudi pomiješajte koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijete preko bakalara. Sve zajedno podlijete s vodom tako da prekrijete sastojke.
Stavite na vatru i pustite neka zavrije, maknite poklopac i kuhajte još pola sata.
Bakalar s porilukom je gotovo i spreman za serviranje.