Glavno jelo / Priprema i recept za Bajramsku bamiju

Image

Bajramska bamija jelo je koje možete sami pripremiti, donosimo vam recept za pripremu Bajramske bamije.

1.6.2021.
9:15
VOYO logo

Kako biste pripremili Bajramsku bamiju potrebno vam je oko sat i pol, a priprema je zahtjevna.

Bajramska bamija - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg janjetine bez kosti
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 5 dkg milerama
  • 30 dkg svježih bamija
  • 10 dkg mrkve
  • 2,5 dkg korijena đumbira
  • limun
  • maslinovo ulje
  • začini: sol i papar

Bajramska bamija - priprema:

Bamiju isperete hladnom vodom, odstranite peteljku i vrh te narežete. U posudu stavitmo maslinovo ulje kojeg trebate ugrijati te na njega dodati janjetinu koju ste prethodno narezali na manje komade. SVe zajedno posolite i pržite sa svih strana, nakon što voda ispari izvadite meso i stavite na toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme u posudu na masnoći od prženja dodajte luk, koji ste prethodno nasjeckali, naribajte mrkvu, protisnite češnjak, naribajte korijen đumbira, posolite i pirjajte na laganoj vatri. Povrće mora omekšati.

Dodajte crvenu papriku i meso, te bamije, malo limuna (nekoliko kriški), začuinite soli i paprom te dolijete vode tako da se pokriju svi sastojci. Kuhajte na laganoj vari i dolijevajte vodu. Dovoljno je kuhati oko sat vremena, važno je da meso omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju kuhanja izvadite limun, a dodajte sok polovice limuna, mileram i vaša Bajramska bamija je spremna za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo