Kao prvi recept iz azijske kuhinje pripremili smo vam prženo povrće sa umakom od kamenica. Ovo je autentičan i jednostavan kineski recept za pripremu zdravog jela od povrća bez gubitka vitamina. Lako je i brzo napraviti i vole ga i mladi i stari. Umak od kamenica lako je pronaći u bilo kojoj azijskoj trgovini s hranom i u većini trgovina mješovitom robom.
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je maslinovo ulje, brokule, cvjetača, kupus, češnjak i umak od kamenica. Kako bi pripremili ovaj recept azijske kuhinje zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi ili kuhajte na srednje jakoj vatri. Propržite brokulu, cvjetaču, kupus i češnjak na vrućem ulju dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Zatim maknite tavu s vatre i pokapajte umakom od kamenica preko mješavine povrća. Ovo jelo iz azijske kuhinje već je gotovo i spremno za poslužiti.
Sljedeći recept azijske kuhinje vrlo je poseban. Radi se o pikantnoj salati od manga. Ovo je nevjerojatan prilog, sa zanimljivom mješavinom ljutog, slatkog i kiselog. Za pripremu ovog azijskog recepta potrebna su vam 4 oguljena i narezana manga, sok od limete, ekstra djevičansko maslinovo ulje, izmrvljena crvena paprika, cilantar te sjeckana ljutika. Kockice manga stavite u zdjelu za posluživanje. U posebnoj zdjeli umutite sok od limete i maslinovo ulje. Začinite mrvicama crvene paprike, cilantrom, ljutikom, solju i paprom. Kratko sve zajedno izmiješajte pa prelijte preko manga. Promiješajte da se premaže, a zatim poklopite i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se okusi sjedine prije posluživanja.
Azijska kuhinja recepti vrlo su unikatni i zbog toga ih mnogo ljudi smatra vrlo ukusnima na svoj poseban način.