Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Azijska kuhinja /

Kako na pravilan način skuhati rižu za sushi?

Želite pripremiti sushi kod kuće? Priprema riže za sushi može biti komplicirana. Saznajte što je sushi i kako skuhati rižu za sushi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sushi je tradicionalno jelo japanske kuhinje koje se sastoji od kombinacije okruglog komada riže natopljenog octom, poznatog kao shari, i raznih svježih ili ukiseljenih sastojaka kao što su sirova riba, morski plodovi, povrće i jaja. Sushi se obično poslužuje s umakom od soje, đumbirom i wasabijem. Sushi riža se priprema na specifičan način kako bi imala posebnu teksturu i okus.

Za pripremu riže za sushi potrebno je:

480 grama riže za sushi

480 ml vode

60 ml rižinog octa

45 g šećera

10 g soli

Kada pripremate rižu za sushi najprije u posudu za kuhanje stavite rižu i vodu, pa kuhajte na jakoj vatri dok ne zavrije. Smanjite vatru na najmanju moguću razinu, poklopite posudu i kuhajte 15-20 minuta dok se sva voda ne upije. Nakon toga, uklonite posudu s vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta. Sljedeće što trebate napraviti kada želite skuhati rižu za sushi je pripremiti smjesu od rižinog octa, šećera i soli tako da ih stavite u malu posudu i zagrijete na laganoj vatri dok se šećer i sol ne rastope. Nakon što se riža ohladila, prebacite je u veliku posudu i dodajte smjesu od octa. Nježno miješajte rižu dok se svi sastojci ne sjedine i dok riža ne postane sjajna. Rižu za sushi možete koristiti odmah nakon pripreme, ali je najbolje pustiti da se ohladi na sobnu temperaturu. Koristite je za izradu sushija ili za pripremu drugih japanskih jela poput onigirija.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike