Azijska jela poznata su po tome što su začinjena. Kao prvo azijsko jelo donosimo začinjen pečeni tofu. Sastojci potrebni za ovaj ukusni tofu su sprej za kuhanje, jedno pakiranje tofua, umak od soje, čili umak, mljeveni korijen đumbira i hoisin umak. Za pipremu ovog azijskog jela najprije položite tofu na tanjur obložen s nekoliko listova papirnatog ručnika. Položite još papirnatih ubrusa na tofu i stavite drugi tanjur na hrpu kako biste istisnuli vodu iz tofua. Ostavite da odstoji najmanje 5 minuta. Izrežite tofu na trake i stavite u veliku plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. Dodajte umak od soje, čili umak, đumbir i umak od hoisina. Stisnite vrećicu kako biste uklonili višak zraka i zatvorili je. Marinirajte tofu u hladnjaku najmanje 1 sat. Zagrijte pećnicu na 170°C. Pripremite lim za pečenje s raspršivačem za kuhanje. Izvadite tofu iz marinade, protresite da uklonite višak tekućine i posložite na pripremljeni lim za pečenje. Odbacite preostalu marinadu. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta, okrenite i nastavite peći dok se ne stegne, još 15 do 20 minuta.
Sljedeće ukusno azijsko jelo je pileći katsu. Azijska jela poput ovoga nisu zahtjevna za pripremiti. Potrebno vam je 4 polovice pilećih prsa bez kože, višenamjensko brašno, jaje, krušne mrvice, ulje za prženje te sol i papar. Pileća prsa s obje strane začinite solju i paprom. Brašno, jaje i krušne mrvice stavite u zasebne plitke posude. Pileća prsa premažite brašnom, otresite višak. Umočite ih u jaje, a zatim utisnite u krušne mrvice dok se dobro ne zalijepe s obje strane. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite piletinu u vruće ulje i pržite 3 ili 4 minute sa svake strane, ili dok ne porumeni.
Ova azijska jela nisu nimalo komplicirana za pripremiti a vrlo su zanimljiv izbor ukoliko želite isprobati nešto novo i drugačije.