Agrumi su voće koje je poznato po svom kiselom okusu. Mogu se se koristiti kao dodatak hrani ili kao aroma u mnogim jelima, ali često se jedu i sami. Agrumi su porijeklom iz suptropskih područja jugoistočne Azije, a uzgajaju se od davnina diljem svijeta. Postoji više od 20 vrsta agruma, ali neke su zdravije od drugih.
Pomelo je prva vrsta agruma na listi. Ovo voće okruglog oblika uzgaja se u Kini i drugim dijelovima jugoistočne Azije već tisućljećima. Pomelo teži oko 1 kilograma i sadrži slatko ružičasto ili crveno meso s blago gorko-kiselkastim okusom. Meso pomela može se jesti sirovo. Samo pazite da izbjegavate debelu membranu koja razdvaja segment jer je prilično gorka.
Druga vrsta agruma je kumkvat. Kumkvat je sjajni agrum veličine masline. Kumkvati su ukusni, pogodni za korištenje u kuhinji i potpuno jestivi. Kumkvat se može jesti sa korom. Kožica kumkvata je slađa od samog mesa, jer meso ima kiselkastiji okus.
Posljednja vrsta agruma su satsuma mandarine. Satsuma mandarine su vrsta agruma koje su usko povezane s uobičajenim mandarinama. Slatke su, sočne, bez sjemenki i lakše se gule od bilo kojeg drugog agruma. Posebno su izvrsni za grickalice ili u receptima koji zahtijevaju njihov divan sok.