Zašto je kuhinja važna za vaš društveni život?

Uređenje kuhinje po Feng Shui važno je jer kuhinja bi trebala imati posebni tretman u svakom domu, te planirate li preuređenje ili gradnju kuće krenite odmah urediti kuhinju po Feng Shuiju.

24.2.2021.
9:05

Uređenje kuhinje po Feng Shui je važno, a ako se upitate zašto, odgovor je vrlo jednostavan – kuhinja je jedino mjesto koje u sebi sadrži gotovo sve elemente na okupu, dakle vatru, vodu, drvo i metal...

Ako ste primijetili da vaši gosti obožavaju sjediti u kuhinji, to će vam odmah ukazati da je sama kuhinja postavljena u području koje se po Feng Shuiju povezuje s komunikacijom i prijateljima.

Kuhinja vam možda nije niti prostrana niti najnovije uređena, no primjećujete da se svi nekako žele nagurati baš u taj prostor.

Kako smo spomenuli, u kuhinji su zastupljeni gotovo svi elementi; vatra – štednjak; voda – sudoper sa tekućom vodom; zemlja – kuhinjski elementi; metal – mali kućanski aparati, tave i lonci. Po nekoj Feng Shui logici, kod uređenja kuhinje je važno da skup ovih navedenih elemenata bi trebao isključivati jedan drugoga, no da li je to baš tako jednostavno?

Kako se pri uređenju kuhinje po Feng Shuiju uzima ne samo njen položaj po stranama svijeta, nego i godinu gradnje zgrade u kojoj se kuhinja nalazi, smjer u kojem zgrada gleda, onda znamo da svaka zgrada ima svoj “energetski nacrt” po kojem funkcionira. Pored ovoga, trebalo bi uzeti u obzir i povijest zgrade u kojoj planirate živjeti i uređivati novu kuhinju.

Kuhinju baš ne želimo postaviti u centralno područje stana ili kuće, što se zna ponekad dogoditi iz razni razloga, a najčešći je ili nedostatak mjesta ili potreba za proširenjem kuće te se nadogradnjom dodatnih prostorija dogodi da se kuhinja na kraju nađe u centru kuće. Prema principima Feng Shuija dobro bi bilo ako je moguće postaviti sudoper pored prozora, jer će se time otvoriti ne samo svjetlosna energija, nego ćete dobiti dojam veće otvorenosti.

Dodatno, korištenjem boja u samoj kuhinji, u smislu zidova, kuhinjskih elemenata ili radnih ploha možemo dodatno pojačati elemente za koje vidimo da su slabiji ili nedovoljno naglašeni.

Ako nedostaje vatrenog elementa, onda dijelovi kuhinje mogu biti crvene boje, a ukoliko nedostaje metalnog elementa, onda možemo kuhinju obojiti pretežito bijelom ili sivom bojom.

Kuhinja prema Feng Shuiju mora biti tako postavljena da uvijek vidite tko vam dolazi iza leđa, pa bi najbolje bilo postaviti makar malo ogledalo. Ukoliko vam je to područje van vidnog polja onda se smatra kako gubite prednost.

Također, ukoliko imate u kuhinji spremljeno posuđe koje ste zadnji put izvukli u prošlom stoljeću, razmislite da li mu je uopće tu i mjesto ili ga možete negdje drugdje pospremiti.

Kuhinja je prostor koji služi za svakodnevno pripremanje hrane, dakle donosi stalan protok energije, dok spremljene stvari u kuhinjskim elementima, koje čame zatvorene, samo dodatno nakupljaju negativnu energiju. Kako bi kuhinja bila u potpunosti uređena prema Feng Shuiju potrebno je kao i svugdje raščistiti nered.

Pored ovog, prema Feng Shuiju važno je da ne kupujete sve moguće “lijekove” koje možete pronaći na tržištu, pa putem njih pokušate napraviti reda u kuhinji. Pretjerano naguravane figurica Bude, kristala, Ba Gua ogledala može izazvati sasvim suprotan efekt, donoseći pretjerane izmjene energije koja će potom uznemirivati vas i vaše ukućane.

Lorin Čerina

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali