Vrijeme je da se riješite nepotrebnih stvari

Konačno su stigli topliji dani i vrijeme je za proljetno čišćenje. Ujedno je ovo prilika da pomoću Feng Shui znanja i vještina pokušamo u život prizvati dobre, pozitivne i željene događaje.

25.2.2021.
14:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što se tiče samog proljetnog čišćenja, to je pomalo čudna stvar. Neki od nas jedva dočekaju proljetno čišćenje – prilika da se na neki način proslavi toplije i ljepše vrijeme. No, mnogi nisu toliko oduševljeni ovom idejom čišćenja.

Proljetno čišćenje je zapravo potrebna stvar, jer tako raščišćavano nakupljene, nedovršene poslove i vjerujemo da ćemo se, kada ih riješimo, osjećati bolje. Zato bi bilo dobro kada već čistimo nered, koji zapravo blokira tijek energije Qi, pokušati ostvariti neke principe čišćenja doma prema Feng Shuiju.

Ukoliko imate kuću sa dvorištem bilo bi dobro prvo započeti upravo sa vanjštinom kuće i dvorištem. Kada stanete ispred kuće, pogledajte iza lijevo, jer tamo je područje Bogatstva. Provjerite što se tamo nalazi, da li su tamo ostavljena drva na kupu, ili neki nered? Počistite i uredite to područje da ima slobodan protok energije. Ako imate prostora posadite zimzeleno drvo u tom području, da na taj način potaknete svoje Bogatstvo.

A što se nalazi iza desno? Taj dio predstavlja prijateljstva, pa obuhvaća i osobna i poslovna poznanstva. Uredite i očistite ovaj dio prema Feng Shuiju te ukoliko ima nereda ili ostavljenih stvari, a da bi poboljšali svoja prijateljstva kao i poslovne veze možete postaviti dvije figure jednake veličine u ovo područje. Ukoliko se u vezi, predmet ružičaste boje postavljen u ovom dijelu vašeg dvorišta može potpomognuti već postojeće veze ali i potaknuti tek započete da se kvalitetnije razvijaju.

Sada dolazimo do samog prilaza kući i ulaznim vratima. Prilaz bi trebao biti čist i uredan. Nerijetko se preporuča da sam prilaz ne bude nikada u potpunosti ravan, nego da ima blago vijugavi smjer, jer tako energije bolje putuju, a nisu prebrze ili agresivne. Ovo područje možete osvijetliti solarnim svjetiljkama, jer želimo dozvoliti svim novim i stvarima dobre energije da dođu u naš život. Sama ulazna vrata bi trebala biti čista – nikako prepuna nekih starih, dvorišnih cipela, ostavljenih stvari ili igračaka. Prema Feng Shuiju postavite biljku na ulazu u kuću, i time pozivamo dobru energiju.

A onda ulazimo u prostor u koji živimo. Što nam najviše smeta i što ne bi najradije očistili? Eto, to je prva stvar od koje morate krenuti – ono što vam najviše ide na živce i što vam je najmrže – to prvo treba urediti, počistiti i baciti. Operite sve prozore, očistite prašinu, provjerite koje stvari vam prolaze kroz ruke. Sve što dugo, dugo mjeseci niste takli, upotrijebili, pa čak se i sjetili da postoji u vašem životnom prostoru, odmah izdvojite i riješite se toga. Nije vam potrebno i samo vam smeta.

Ako se radi o nečemu što bi netko drugi mogao koristiti, donirajte, poklonite, darujte. Ako je samo “malo napuklo” pa se ipak može koristiti – bacite taj predmet, jer znamo poslovicu da “jednom kada nešto pukne nikada više ne može biti cijelo”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Oni koji koriste računalo kod kuće, rade kod kuće, ali i isto to vrijedi i za računalo na poslu – očistite stare dokumente, pobacajte sa diskova ono što vam ne treba. Počistite linkove iz Favorita – provjerite da li svi rade i shvatit ćete kako neki više ne postoje! Riješite se i papira koji samo kupe prašinu, a prostor na kojem radite uredite tako da ima što više ničega a što manje nečega.

Prema principima Feng Shuija za čišćenje doma u uredu možete postaviti kristal, pored računala ili na stolu, koji će na taj način potaknuti bolje razmišljanja i jaču koncentraciju, a posao ćete obavljati brže. Sada kada ste sve počistili i uredili – ostalo vam je još nešto vremena za uživanje u proljeću!

Lorin Čerina

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali