UKLONITE SVAKU MRLJU! / Za čišćenje su vam dovoljne namirnice koje ionako stalno koristite

Image
Foto: giphy.com
11.4.2016.
9:24
giphy.com
Play logo

U nastavku vam prenosimo jednostavnu tablicu koja će vam pomoći da prepoznate koju namirnicu treba iskoristiti protiv koje mrlje, a opisat ćemo i točne metode čišćenja:

shimmer fallback
shimmer fallback

Limun protiv znoja

Akio su vam mrlje od znoja uspjele uništiti omiljenu majicu, dobro je znati da je limun prirodni izbjeljivač. Dovoljno je dodati malo svježeg limunovog soka na mrlju, ostaviti je da stoji sat vremena i tek onda staviti u pranje, piše Little Things.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlažne maramice protiv ruža

Maramice koje se čiste za čišćenje dječjih guza ujedno su odlične za uklanjanje ruža s odjeće. Maramice će pokupiti ulje i pigment i ukloniti mrlju od ruža.

Traper protiv dezića

Mrlje od dezića ispod pazuha znaju stvarno upropastiti odjeću, no sve što je potrebno da biste uklonili mrlju jest protrljati je traperom. Ako mislite da je materijal previše osjetljiv, isti efekt možete postići koristeći najlonke umjesto trapera.

Kreda protiv ulja

Postoji jednostavan način kako se riješiti mrlje od ulja, no samo ako je uočite prije pranja. Dovoljno je samo staviti malo praha od krede na mrlju od ulja i kreda će ga potpuno upiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjena za brijanje protiv šminke

Ako vam šminka ostane na ručniku ili na odjeći, dovoljno je samo na mrlju staviti malo pjene za brijanje, ostaviti da malo odstoji i mrlja bi trebala nestati u sljedećem pranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soda bikarbona protiv kave

Mrlje od kave mogu biti stvarno gnjavaža, no ako odmah utrljate malo sode, ostavite malo da odstoji i onda isperete, kava vam više ne bi trebala predstavljati nikakav problem.

Gazirana voda protiv masti

Iako protiv masti također možete pokušati metodu s kredom, efikasnije je jednostavno natopiti mrlju gaziranom vodom koja bi trebala ukloniti mrlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli ocat protiv trave

Mrlje od trave noćna su mora svih roditelja, no postoji jednostavan način da ih uklonite, a to je obični alkoholni ocat!

Image
PROLJETNI URADI SAM: /

Od ove kutije napravila 'gredicu' zbog koje puca od ponosa, a susjedi od zavisti

Play logo

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo