SAMO HRABRO: / Šest jednostavnih načina da se riješite svih problema u "opsjednutoj" kući

Image
Foto: Thinkstock

Kuća vam je opsjednuta - stube škripe, mikrovalna se pali sama, vrata se sama zatvaraju, prozori fijuću...

4.10.2015.
11:30
Thinkstock
Play logo

Samo hrabro- u pitanju su česte "tegobe" koje možete jednostavno (i jeftino) rješiti.

1. Stube škripe

Kod svih stuba to je neizbježno. Što zbog stalnog hodanja, što zbog širenja i skupljanja drva zbog vlage, sušenja, vijci i čavli više ne drže čvrsto kao nekad. "Ako možete doći do mjesta na kojem se gornja daska spaja s potporninjma jednostavno uštrcajte ljepilo ili silikon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Mikrovalna se pali sama

Ponekad se ventilacija mikrovalne pali sama ako je u kuhinji mnogo vlage. "Drugo objašnjenje je pokvareni prekidač unutar vrata" objašnjava serviser Chris Zeisler. Za početak – isključite ju iz struje. Odmah. Nažalost, jedino sigurno rješenje je kupiti novu mikrovalnu. Iz kojeg god razloga da se pali sama, mikrovalna više nije sigurna, a popravak ne bi bio ništa jeftiniji nego nova. A kod nove, nježnije otvarajte vrata

3. Vrata ne žele ostati otvorena

Ili točnije, ne mogu – nemojte im pripisivati volju. Vremenom, vrata se nagnu, vijci koji ih drže za šarke opuste se, osobito ako su na vratima i vješalice. Kada više nisu uravnotežena, težina ih često sama otvara ili zatvara. Za početak, vodenom vagom provjerite u koju su stranu nagnuta. Potom stinite vrata sa šarki, skinite vijak koji je problematičan (gornji ili donji) i zamijenite ga barem centimetar dužim.

4. Vidim narančasti odsjaj u kadi, iako je svježe oribana

Ako ste ribali kadu sa kloridnim sredstvom ( solna kiselina, natrijev hipoklorit), možda je reagirao sa željezom ispod porculanske presvlake kade. Mlje čistite oksidativnim preparatima poput vodikovog peroksida i oksidacijom uklonite mrlju. Ubuduće, kadu čistite rabite alkoholni ocat ili sredstva bez klora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Prozori šište, tresu se i klopoću

Vjerojatno je popustio kit koji drži staklo za okvir, ili čitav okvir ne "sjeda" najbolje. Ako je problem u prozoru, zalijepite spužvastu ili gumenu traku kako biste spriječili strujanje zraka. Ako je pak problem u staklu, ya prvu ruku se možete poslužiti silikonom ili, još bolje, vrućim ljepilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Čujemo kuckanje i grebanje unutar zidova

Play logo

Dva su (fundamentalno različita) uzroka – jedan su "podstanari", a drugi vodene cijevi. Nerijetko se u okvirima za rolete ili sličnim šupljinama nasele pčele, a tada je bolje nazvati specijaliste za uklanjanje jer "uradi sam rješenja" mogu loše završiti. Čujete li boku iz zida kojim prolazi "vertikala" – možda je problem u zraku u cijevi. Zatvorite glavni ventil i otvorite sve slavine. Kad sva voda iscuri, zatvorite ih i ponovo otvorite glavni ventil. Ako i dalje čujete kuckanje cijevi vrijeme je za vodoinstalatera.

Realsimple.com/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo