NESTAJU U TRENU / Ovo prirodno sredstvo tjera muhe iz doma: Čim ga osjete bježe bez obzira

Image
Foto: Shutterstock

Ova revolucionarna tehnika koja ne zahtjeva mnogo truda, a rezultati su vidljivi za samo 10 minuta

3.3.2024.
15:15
Shutterstock
VOYO logo

U borbi protiv dosadnih muha koje neumorno napadaju naše domove, posebno kuhinje, ova jedinstvena i ekološki prihvatljiva metoda obećava efikasno rješenje. Ovaj novi pristup koristi samo prirodne sastojke, čime se izbjegava upotreba štetnih kemikalija koje mogu negativno utjecati na naše zdravlje i životnu sredinu.

Zašto muhe ulaze u naše domove?

Muhe su insekti koji dane provode u potrazi za hranom, a posebno ih privlače fermentirane supstance i slatkiši kao što su sirupi, jabukovača i zrelo voće. Ove štetočine ne biraju pa mogu pronaći put do naših kuhinja, gdje se hrane ostacima hrane ili se čak usude sletjeti direktno na naše tanjure i unište sav trud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIT ĆE BLISTAVA I ČISTA /

Fenomenalan trik za uklanjanje masnoće iz pećnice u nekoliko minuta

Image
BIT ĆE BLISTAVA I ČISTA /

Fenomenalan trik za uklanjanje masnoće iz pećnice u nekoliko minuta

Potrebna su vam samo dva sastojka kako bi napravili ovo prirodno sredstvo - rižin ocat sirće i sredstvo za pranje posuđa. Ova jednostavna, ali efikasna mješavina, koristi se za stvaranje zamke koja svojim mirisom privlači muhe, a zatim ih hvata i eliminira zahvaljujući ljepljivim svojstvima tekućine za pranje posuđa. Ako nemate rižin ocat ili ga ne želite kupiti samo za ovu namjenu, možete iskoristiti rižinu vodu koja vam je preostala od ručka ili prokuhajte u džezvi žlicu-dvije riže dok se baš dobro ne raspadne te procijedite i ohladite.

Image
Foto: Shutterstock

Kako napraviti zamku za muhe?

Pripremite plastičnu bocu tako što ćete odsjeći vrh skalpelom ili oštrim nožem i postaviti je naopako, stvarajući lijevak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povežite dva dijela boce ljepljivom trakom, formirajući zamku.

Napravite rastvor tako što ćete u bocu dodati žlicu rižinog octa i žlicu tekućine za pranje posuđa, i zatim dodati malo vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavite zamku ondje gdje su muhe najaktivnije, obično u kuhinji ili blizu kante za smeće.

Ova metoda nije samo efikasna, već i ekološki prihvatljiva, što je čini idealnim izborom za sve koji žele očuvati zdravlje svoje obitelji i životne sredine, piše Espreso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li čistačice ovo ljeto zarađivati više od zubara? Trebamo ih, malo ih je pa cijene čišćenja rastu do 100 kuna po satu

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo