Ne bacajte kore od jabuke ili naranče

Stanje je grozno, predviđaju da će biti još gore, i savjetuju da se štedi na čemu god uspijete.

5.3.2021.
8:01
VOYO logo

Pronjuškali smo malo na koje sve načine možete iskoristiti ostatke hrane, pa samo došli do tri najčešća i najlakša načina za uštedu koje kune. Mi ćemo vam dati ideju, a vi budite kreativni i dosjetite se načina daljnje razrade. Ovo su naši prijedlozi:

● Kora citrusa - naranče, limuna i mandarine divno miriše ako je stavite da se osuši na radijatoru. Ako koru citrusa nabodete na štapić za ražnjiće, ali ne drveni, već onaj spiralni metalni, dobit ćete predivan osvježivač prostorija koji nije opasan po zdravlje. Čim se kore osuše, zamijenite ih novima kako ne bi skupljale prašinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

● Kora od jabuke otpad je s kojim većina nas ne zna što bi, osim da ga baci u smeće. E, pa ova kora može poslužiti kao pomoćno sredstvo u 'dizanju' kvasca kada pripremate domaći kruh. Naime, kora u krpi na vrhu posude u kojoj se diže tijesto prirodnim procesom oksidacije djelovat će na kvasac koji će brže 'narasti'.

● Talog od kave smatra se najboljim prirodnim pilingom za tijelo, ali dame od njega obično odustaju zbog muke oko pranja kade ili tuš kabine nakon tretmana. Još jedna odlična stvar koju talog od kave radi jest da efikasno neutralizira neugodne mirise u hladnjaku. Stavite ga u malu posudu, prekrijte krpicom i stavite na sigurno mjesto na polici, negdje gdje se neće prosuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo