MLADIĆ POKAZAO KAKO OŽIVJETI UVENULE BILJKE POMOĆU - KOSE: / 'Ne bacajte dlake s četke'

Image
Foto: Screenshot/TikTok

Armen Adamjan u eksperimentu je koristio dvije iste biljke i iznenadio se rezultatima

22.5.2021.
14:22
Screenshot/TikTok
Play logo

Popularni korisnik TikToka podijelio je jednostavni trik za koji tvrdi da "oživljava" uvenule biljke, a pritom je koristio samo - svoju kosu.

Armen Adamjan kaže da se dosjetio trika nakon što je pokušao naći svrhu ispalih dlaka s četke za kosu. Odlučio je vidjeti što će se dogoditi ako nakupinu kose stavi u zemlju svojih biljaka. U eksperimentu je koristio dvije iste biljke, dodajući kosu u jednu, dok s drugom to nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić tvrdi kako je biljka s kosom rasla brže i više od druge, a rezultate je pokazao na TikToku, što je šokiralo tisuće korisnika.

"Probudio sam se i počešljao kosu. Pogledao sam u četku i pitao se mogu li iskoristiti ispale dlake za nešto. Iako se činilo ludo isprva, kasnije sam otkrio da kosa ima puno dušika. Znao sam da je dušik ključan za rast biljaka koje bez njega postanu žute i ne mogu rasti", objasnio je u viralnom videu.

"Onda sam odlučio koristiti dvije iste biljke s istom zemljom. U jednoj od njih zakopao sam grumen kose blizu stabljike. Tijekom idućih šest tjedana biljka s kosom rasla je brže i više od one bez kose. Nakon toga sam eksperimentirao s drugom sadnicom i primijetio isti proces. Iskreno, iznenadio sam se koliko sam brzo vidio rezultate jer kosi treba neko vrijeme da se razgradi, ali bio sam uzbuđen što mogu podijeliti rezultate sa svijetom", dodao je Armen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužit će i dlake kućnih ljubimaca

"Ljudska kosa sadrži velike količine dušika i treba joj neko vrijeme da se razgradi, što znači da svaki put kada zalijevate biljke, dušik se ispušta u zemlju. Ako vam biljka iznenada prestane rasti ili donji listovi požute, to možda znači da biljci nedostaje dušika. Kosa = magija. Ne bacajte kosu s četki", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video je postao viralni hit s više od 30.000 pregleda, a komentatori nisu mogli vjerovati svojim očima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Znači, biljka će imati moj DNK? Kul", "Ovo je nešto najčudnije što sam vidjela na TikToku", "Wow, hvala ti", pisali su korisnici.

Armen je u komentarima dodao da bi trik trebao upaliti i s dlakama kućnih ljubimaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo