Play ponuda

TRIK KOJI SPAŠAVA ODJEĆU / Glavni hit na mrežama: Evo kako vam ubacivanje vlažne maramice u perilicu rublja može uštedjeti vrijeme i živce

Image
Foto: Shutterstock

Vlažne maramice djeluju kao apsorber koji skuplja komadiće tkanine, dlaka i kose s odjeće i zato ju je poželjno ubaciti u perilicu rublja

23.9.2021.
12:46
Shutterstock
Play ponuda

Prosječna osoba potroši otprilike četiri sata tjedno na pranje rublja. Dok moderne perilice rublja obavljaju većinu posla, ipak možemo značajno poboljšati rezultat pranja i uštedjeti puno vremena jednim jednostavnim trikom, prenosi BrightSide.

Ova metoda će vam dobro doći ako imate kućne ljubimce ili samo puno tamne odjeće. Sve što trebate učiniti jest staviti vlažnu antibakterijsku maramicu bez mirisa u bubanj perilice prije pranja.

Vlažna maramica će pomoći u uklanjanju dlačica i mucica s odjeće. Naime, ona djeluje kao apsorber koji skuplja komadiće tkanine, dlake i krzno. Sve te čestice će završiti na njoj pa će vam odjeća izgledati čišće.

Kako trik funkcionira

U perilicu rublja stavite najviše tri vlažne maramice. One će se pomiješati s odjećom kada se bubanj počne okretati i tako će skupljati dlačice, kosu i komadiće tkanine.

Vlažne maramice moraju biti dovoljno jake i guste kako ne bi popucale u bubnju za vrijeme pranja. Prije nego što ih stavite u perilicu, pokušajte ih poderati. Ako će to biti teško izvedivo, maramice su idealne za korištenje u ovu svrhu.

Ne pokušavajte zamijeniti vlažne maramice papirnatima jer one nisu dovoljno čvrste i na kraju ćete morati čistiti komadiće papira s odjeće.

Ako ne želite da odjeća upije miris vlažnih maramica, izaberite antibakterijske. Možete dodati i neki omekšivač kako biste se riješili mirisa maramica, ali i pojačali miris rublja.

Play ponuda
Play ponuda