Play ponuda

I VAŠ PARKET MOŽE IZGLEDATI OVAKO: / Najbolji trikovi za održavanje drvenih podova - i što nikako ne smijete koristiti

Image
Foto: Facebook

Mama je na Fejsu tražila savjet, a dobila ih hrpu; evo kako žene diljem svijeta izlaze na kraj s osjetljivim drvenim površinama

12.12.2018.
22:45
Facebook
Play ponuda

Selidba u novi dom nosi sa sobom brojne izazove. Za mnoge to znači da će morati neke kutke renovirati, ali neki (sretnici) imaju druge probleme. Kako održavati savršeno blistav pod kao iz kataloga?! Majka iz Australije toliko se oduševila parketom u novoj kući da je fotografiju morala podijeliti na društvenim mrežama i usput tražiti savjet.

"Selim se u novu kuću i pogledajte mi podove. Kako da ih najbolje održavam čistima?", napisala je na Facebooku, a stotine žena odgovorile su joj u komentarima i podijelile svoje najbolje trikove za čišćenje.

Image
IMA ŠESTERO DJECE, A KUĆA JOJ UVIJEK BLISTA: /

Duhovita blogerica (27) otkriva svoje trikove savršene organizacije

Image
IMA ŠESTERO DJECE, A KUĆA JOJ UVIJEK BLISTA: /

Duhovita blogerica (27) otkriva svoje trikove savršene organizacije

shimmer fallback
shimmer fallback

Zabranjena metoda

"Ako je lakirani parket, dovoljno je da ga brišeš blago namočenom krpom. Nikakvo sredstvo ne stavljaj, samo mlaka voda i dobro iscijedi krpu", poručila joj je jedna korisnica. Druga joj je sve temeljito objasnila: "Najprije se pobrini da ti sav namještaj ima podloške na dnu. Moja su djeca odrasla znajući da je igračkama mjesto samo na tepihu. Cipele drži vani. Parket briši toplom vodom i sredstvom za održavanje drvenih površina. Ja tako radim svaka tri dana jer ako prođe tjedan dana, nakupi se previše prljavštine koju krpa ne može očistiti."

Drugi su savjetovali da malo octa ulije u vruću vodu, a neki su dodali da je najbolje kombinirati ocat i deterdžent za pranje suđa. Jedini zabranjen način čišćenja drvenih površina je, prema mnogima, čišćenje parom. "Nikad nemoj koristiti paru. Skinut će ti sjaj s parketa i nakon nekog vremena ga dignuti", bio je jedan od savjeta.

Play ponuda
Play ponuda