Bojom i lakom od starog do estetskog namještaja

Ljetno pospremanje doma može otkriti u vašoj garaži ili podrumu stare komade namještaja koje namjeravate baciti. Uz malo truda možete im udahnuti novi život i osvježiti svoja četiri zida.

1.3.2021.
14:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stare stolice, stolovi, komode ne moraju završiti na smetlištu, možete ih obojati i dati im novi sjaj. Uz malo rada možete ga pretvoriti u estetski predmet koji će krasiti vaš vrt, balkon ili sobu.

Odaberite boju ili lak koja će se uklopiti u vaš interijer i pazite da ne pretjerate u jačini boje te ofarbajte stari namještaj..

Prvi i najvažniji korak kod farbanja starog namješraja je temeljno brušenje namještaja. Potrebno je skinuti svu staru boju ili lak kako bi se novi sloj ravnomjerno primio za svako mjesto namještaja. Možete koristiti oscilatornu brusilicu s brusnim listom ili kupiti brusni papir pa posao odraditi ručno. Prilikom kupnje brusnog lista posavjetujte se s prodavačem kako ne bi odabrali pregrub ili premekan - s granulacijom od 200 do 240.

Kada ste završili s brušenjem starog namještaja, obrišite sve površine vlažnom krpom ili spužvom i pažljivo odstranite sve ostatke boje ili laka. Majstori savjetuju da bi prije farbanja starog namještaja bilo dobro na kraju komad namještaja iščetkati srednje mekanom četkom.

Sada na red dolaze fini potezi kistom umočenim u boju ili lak.

Ako ste od onih koji ljube stilski antikni izgled možete nakon lakiranja ili bojanja nanijeti malo patine koju je potrebno ostaviti da kratko djeluje i zatim površine prebrisati krpom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali