DJEVOJČICA (13) DIGLA SRBIJU NA NOGE: / Pobjegla je od kuće, roditelji ostali u šoku kad su im javili gdje je viđena

Djevojčicu su zapamtili nastavnici na prijamnom ispitu u Beogradu jer je jedina kasnila

29.6.2020.
12:08
Screenshot/YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tamara Blažić (13) iz Niša u Srbiji pobjegla je od kuće kako bi polagala prijamni ispit za matematičku gimnaziju u Beogradu.

Njen su nestanak policiji prijavili roditelji u subotu, da bi jučer u ranim jutarnjim satima bila pronađena u srpskoj metropoli.

Ključni je trag policiji dala direktorica Matematičke gimnazije Mirjana Katić koja ih je obavijestila da je djevojčica kod njih polagala prijamni ispit za upis u sedmi razred, piše Kurir. Tu školu mogu upisati talentirana djeca i kod njih završiti sedmi i osmi razred, nakon čega nastavljaju školovanje u gimnaziji.

Pronađena u autobusu

Tamaru su nastavnici upamtili jer je jedina kasnila, a ona je objasnila da dolazi iz Niša. Budući da su u školu mogla ući samo djeca, osoblje nije znalo da je došla bez pratnje.

Poziv iz gimnazije bio je važan trag policiji jer nitko nije očekivao da je djevojčica pobjegla u Beograd.

"Divno je voljeti matematiku, ali to ne smije ugroziti sigurnost. Najvažnije je da je policija pronašla djevojčicu i da je ona dobro", zaključila je Katić. Tamara je pronađena u autobusu za Niš u 3.20 sati, a njena je teta medijima potvrdila da je vraćena roditeljima.

Nakon što je čuo nevjerojatnu priču, 13-godišnjakinju je kontaktirao prof. Raša Karapandža, šef Katedre za financije na Sveučilištu EBS u njemačkom Wiesbadenu, koji joj je ponudio stipendiju za školovanje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali