'DJECA TREBAJU OCA I MAJKU': / Donor sperme dobio tužbu protiv klinike koja je njegove uzorke davala gej parovima i samohranim majkama

Britanac se šokirao kada je doznao da je biološki otac djece koju odgajaju gej parovi i samohrane majke

29.9.2020.
15:35
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Donor sperme Neil Gaskell (49) tužio je kliniku za umjetnu oplodnju jer su njegovi spermu koristili homoseksualni parovi i samohrane majke protivno njegovim željama.

Prije 10 godina donirao je svoju 'Superman spermu' klinici u Manchesteru, kada je osoblju rekao da želi da ona ide samo heteroseksualnim parovima. Naime, ispunio je obrazac u kojem je izričito naznačio kako njegova sperma "nije za homoseksualne parove".

Zbog propusta klinike Neil je danas biološki otac petero djece koju odgajaju tri gej para, kao i četvero djece koju su rodile samohrane majke. Uz to, četvero djece dobili su i heteroseksualni parovi. U obrascu je pisalo i da će njegovu spermu dobiti deset obitelji, ali kasnije je saznao da ih je ipak bilo 11.

Neil je pokrenuo tužbu protiv klinike, a pravna bitka trajala je četiri godine, da bi se na kraju nagodio za petoznamenkasti iznos.

Tradicionalno shvaćanje obitelji

Britanac je objasnio kako je tradicionalan i smatra da bi djecu trebali odgajati otac i majka. "Ne radi se o diskriminaciji i mržnji. Shvaćam da je ovo nekima neprihvatljivo, ali htio sam da djeca imaju majku i oca. Znam da je moje mišljenje kontroverzno, ali djeca su najvažnija u ovom slučaju. Neki će se složiti sa mnom, drugi neće, ali ja se brinem zbog djece", objasnio je za The Sunday Mirror.

Neil i njegova bivša partnerica umjetnom oplodnjom dobili su troje djece, nakon što su pokušavali 14 godina. Tada su ga liječnici upitali želi li biti donor sperme kako bi u zamjenu dobio popust za umjetnu oplodnju s 3.500 funti na 1.200.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali