Desetero djece koje je na svijet odjednom donijela 37-godišnja Gosiame Sithole bori se za život u bolnici u Južnoj Africi, tvrdi njihova teta prema Daily Mailu.

Dodala je kako se njena sestra oporavlja u istoj bolnici nakon što je u ponedjeljak rodila petero djece prirodnim putem, a ostalih petero carskim rezom.

"Bebe su još uvijek u inkubatorima i bore se za život. Rođeni su u 29. tjednu. Majka je još uvijek slaba. Situacija je osjetljiva", rekla je žena za TimesLive.

U međuvremenu nezaposleni otac desetorki Tebogo Tsotetsi odletio je u Cape Town kako bi prihvatio donaciju u iznosu od 50.000 funti (oko 434.000 kuna) za svoju djecu. Izjavio je kako će ih svijet upoznati u pravo vrijeme.

Tsotetsi tvrdi da je njegova supruga rodila desetorke, sedmoricu dječaka i tri djevojčice, u ponedjeljak nakon prirodnog začeća, iako su obično slučajevi takvih trudnoća rezultat umjetne oplodnje.

U međuvremenu se javio niz rođaka koji inzistiraju da je Sithole zaista rodila desetero djece, dok lokalni službenici tvrde kako nemaju podataka o takvom porođaju u njenom okrugu. Osim toga, nijedan liječnik nije potvrdio rođenje desetorki niti su se pojavile fotografije novorođenčadi.

Ako se potvrdi vijest o porođaju, Sithole će srušiti svjetski rekord samo mjesec dana nakon što je mlada žena iz Malija rodila devetorke.