ČUDNE STVARI KOJE RADE 'SAMO HRVATI': / Turistica objavila 25 stvari kojima se u Hrvatskoj nije mogla načuditi

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

'Propuh (simpatični kružni vjetar koji puše kroz kuću) u Hrvatskoj je gotovo ilegalan'

29.2.2020.
17:01
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Hrvati imaju svoja pravila, navike, uvjerenja i praznovjerja, napisala je Sarah na portalu Royal Croatian Toursa, a koja je Lijepu našu posjetila 2007. godine.

Nemojte sjediti na betonu, pokrijte bubrege, upotrebljavajte mast i alkoholno piće ako ste bolesni, krivite vjetar ako ste mrzovoljni i kupujte maslinovo ulje u recikliranim bocama Coca-Cole, samo su neka od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ne sjedite izravno na betonu. Hrvati su tu jako kreativni. Kao "sjedalicu" koriste novine, plastične vrećice, rukavice, šalove, čak sjede i na rukama ako im ništa drugo nije dostupno.

2. Uvijek nose potkošulje Bez obzira na dob ili spol Hrvati ih uvijek nose i to ugurane u hlače. Zašto? Pogledajte objašnjenje pod brojem 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Bubrezi im moraju uvijek biti pokriveni. Hrvati uvijek svoje potkošulje i majice drže uvučene u hlače jer vjeruju da ako se bubrezi, tj. dio leđa gdje se oni nalaze otkrije, mogu im ti vitalni organi zatajiti.

4. Uvijek nose papuče. Svi bez iznimke moraju nositi papuče. Čarape im nisu dovoljne. Biti bosonog za njih je ravno smrtnoj kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

5. Izbjegavaju propuh. Propuh (simpatični kružni vjetar koji puše kroz kuću) u Hrvatskoj je gotovo ilegalan. Ne možete istovremeno imati otvorena dva prozora ili dvoja vrata ili i prozor i vrata jer vas to može ubiti.

6. Hrvati psuju Mnogo Hrvata psuje, a to uključuje i slatke starije dame. Recimo da je zaboravila nešto kupiti u trgovini, normalno je da ona izgovori nekoliko psovki na glas i krene dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Juhu jedu na početku obroka. Juha Hrvatima nikada nije obrok sama po sebi, već je prvo jelo u nizu koje će vam otvoriti apetit i potaknuti vas da jedete više glavnog obroka.

8. Tijekom tjedna Hrvati moraju pojesti obrok "sa žlicom" ("na žlicu"). Tijekom tjedna Hrvati obično jedu gulaš ili neko varivo jer smatraju da je to dobro za njihovu probavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Gotovo svi koriste čačkalice nakon mesnog obroka. Svi, od tinejdžera preko mladenaca na medenom mjesecu, pa sve do staraca od 80+, svi ih koriste!

Ostatak Sarahinog popisa možete pročitati na Royal Croatian Tours.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo