Prirodna sredstva / Soda bikarbona za čišćenje pećnice

Soda bikarbona koristi se za čišćenje pećnice. Očistite svoju pećnicu prirodnim sredstvom i budite bez brige. Saznajte kako se koristi soda bikarbona za čišćenje pećnice.

1.6.2021.
9:38

Soda bikarbona za čišćenje pećnice koriste se odvanina, a u posljednje vrijeme sve je popularnije čišćenje prirodnim sredstvima. Najčešća prirodna sredstva koja se koriste za čišćenje u domaćinstvu su: soda bikarbona, oca, sok od limuna.

Kako očistiti pećnicu sodom bikarbonom? Uz sodu za čišćenje pećnice potreban vam je i ocat. Najprije kratko zagrijete pećnicu. Napravite pastu od sode bikarbone i vode te pastu sa spužvicom nanesite na mjesta koja treba očistiti. Nakon što se pastu stavili na prljava mjesta uzmite ocat koji ste stavili u raspršivač te ga raspršite na pastu. Kombinacija octa, vode i sode dat će reakciju, odnosno zapjenit će se, ali ne brinite tako treba i biti. Nakon toga ostavite sve zajedno u pećnici oko sat vremena i dobro iščetkajte.

Na ovaj način uz pomoć prirodnih sredstava očistit ćete tvrdokorne mrlje u vašoj pećnici i možete je bez brige ponovno koristiti jer niste upotrijebljavali nikakva kemijska sredstva za čišćenje.

Stanite na kraj tvrdokornim mrljama iz pećnice uz pomoć sode bikarbone, vode i octa. Postupak možete ponavljati koliko god budete trebali.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen