Soda bikarbona i voda kombincija je koja će vam puno pomoći u svakodnevnom životu. Kako koristiti sodu bikarbonu i vodu? Postoje različiti načini kako možete iskoristiti ovu smjesu, a što je najvažnije to je prirodna smjesa koju možete koristiti na svim površinama kod čišćenja, a također možete je iskoristiti i za, primjerice, piling za ruke.

Soda bikarbona i voda u domaćinstvu

Soda bikarbona i voda prirodno je sredstvo koje možete koristiti u domaćinstvu za odčepljivanje odvoda. Kako biste odčepili odvod stavite pola šalice sode bikarbone u odvod i sve zajedno prelijete kipućom vodom. Soda i voda riješit će problem začepljenih odvoda. S druge strane soda i vruća voda pomoći će vam da se riješite tvrdokornih mrlja na loncima. Uzmite sodu, pospite je po mrljama na loncima i prelijete s vrućom vodom. Ostavite smjesu da djeluje neko vrijeme, dovoljno je 15-ak minuta i nakon toga operite lonac.

Također masne mrlje na plastičnom suđu mogu se ukloniti uz pomoć sode i vode. Napravite smjesu od četiri žlice sode bikarbone i pola litre tople vode. Ostavite u plastičnoj posudi i nakon toga isperite. Osim što ćete se riješiti mrlja, riješit ćete se i neugodnog mirisa iz plastičnog posuđa.

Piling za ruke od sode i vode

Osim za čišćenje, kombinaciju soda bikarbone i vode možete iskoristiti za pripremu pilinga za ruke. Napravite pastu, znači gušću smjesu od sode bikarbone i vode. Utrljajte pastu u ruke i nakon toga isperite toplom vodom. Ruke će vam biti čiste i glatke nakon tretmana sa sodom i vodom.

Soda bikarbona i voda imaju široki spektar djelovanja, iskoristite ih na najbolji način.